Luca Paolini padel na dopinškem testu. Našli sledi kokaina

Luca Paolini padel na dopinškem testu. Našli sledi kokaina
10.07.2015 AVTOR: D. Z.
Letošnja dirka po Franciji ima prvi primer dokazane uporabe prepovedanih sredstev. Luca Paolini naj bi jemal kokain.

Vsekakor ne gre za tisti klasični dopinški primer, saj kokain pri takem športu, kot je kolesarstvo nima prav posebnih učinkov. Pa vendarle meče slabo luč na šport. Luca Paolini je sumljiv vzorec oddal 7. julija, ko je bila na sporedu 4. etapa na dirki po Franciji. Govorimo o z 223 kilometri najdaljšo preizkušnjo na letošnji tritedenski dirki, ki je delno potekala po tlakovanih odsekih.

Paolini je etapo končal na 172. mestu, za zmagovalcem Tonyjem Martinom pa je zaostal skorajda za 17 minut. Kokain izven tekmovanj ni prepovedan, je pa na samih dirkah. Je pa to snov, ki v telesu ostane od štiri do deset dni, tako da bi Paolini kokain vzel še pred začetkom dirke po Franciji. A Paolini je na dopinškem testu padel med samo dirko. Pravilo pa pravi, da pri tem šteje datum odvzema vzorca.

Zdaj lahko zahteva še B-analizo vzorca, a neglede na to, Toura ne sme nadaljevati. »V skladu s klubsko politika smo kolesarja nemudoma izločili z dirke po Franciji. Pred nadaljnimi koraki bomo počakali še na rezultate B-analize. Pri Katjuši smo z namenom, da rešimo to zadevo pripravljeni sodelovati s protidopinškimi agencijami, « se glasi uradna izjava za javnost ruske Katjuše. 38-letnemu Paoliniju zdaj grozi 4-letna prepoved nastopanja.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ