Lucenku etapa, Simon Špilak na kronometer s samo 47 sekundami zaostanka

Lucenku etapa, Simon Špilak na kronometer s samo 47 sekundami zaostanka
21.06.2015 AVTOR: D. Z.
Nekdanji svetovni prvak do 23 let prepričljivo dobil etapo v Bernu. Simon Špilak bo v kronometru napadal s tretjega mesta.

Na dirki po Švici je za kolesarji predzadnja etapa. Ta je bila nadvse razgibana in do izraza so tokrat prišli ubežniki. Kolesarji so morali premagati tudi štiri kategorizirane gorske cilje, enega tik pred končnim ciljem. Start in cilj etape je gostil Bern, dolga pa je bila 153 km. Po nadvse hitri prvi uri dirkanja je vendarle prišlo do pravega pobega. V ospredju se je znašlo 19 kolesarjev, med katerimi so bili številni zvezdniki, tudi svetovni prvak Kwiatkowski, pa tudi Barguil, ki je bil najbolje uvrščeni ubežnik v skupnem seštevku.

V glavnini so ritem narekovali člani naslednjih ekip: Cannondale Garmin, Sky in FDJ. A kljub vsemu so imeli ubežniki vseskozi okrog dve minuti prednosti. V ospredju se je tako v zadnjem izmed štirih krogov pričel boj za etapno zmago. Kwiatkowski je večkrat napadel, vendar pri tem ni bil uspešen. Sledila je taktična igra in 20 km pred ciljem je napadel Aleksej Lucenko. Kolesarju Astane se je hitro pridružil še Jan Bakelants in hitro sta si privozila nekaj prednosti. Lucenko je opravil ogromno dela in iz ozadja ju nikakor niso mogli ujeti.

Tako sta se Lucenko in Bakelants v sprint udarila za zmago, ta pa je pripadla tokrat z naskokom najmočnejšemu Lucenku.Med favorite je sicer prišlo do nekaterih razlik, vendar zelo majhnih. Tako bo jutrišnji zaključni kronometer vsekakor zanimiv. Pinot ima namreč vsega 34 sekund naskoka pred Geraintom Thomasom in 47 pred Simonom Špilakom. Sledijo Pozzovivo, Lopez, Dumoulin, Morabito, Reichenbach, Henao in Barguil. Kronometer v Bernu bo dolg kar 38,4 km in bo predvsem v srednjem delu zelo razgiban.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ