Lugano: Matej Mohorič 3., Tadej Pogačar 7.

Lugano: Matej Mohorič 3., Tadej Pogačar 7.
09.06.2019 AVTOR: DZ, vir: UAE Team Emirates

Na 73. dirki za VN Lugana smo videli izjemno dirkanje dveh Slovencev. Matej Mohorič je bil tretji, Tadej Pogačar sedmi. Zmagal je Diego Ulissi.

Vsakoletna enodnevna dirka v Luganu – letos smo bili priča že 73. izvedbi – je nadvse zahtevna. Zato se je radi udeležijo številni hribolazci. Govorimo o 179 kilometrov dolgi krožni preizkušnji. Kolesarji so morali v vsakem od osmih krogov premagati 5,8 km dolg vzpon na Agro s 4,6-odstotnim povprečnim naklonom. Na koncu smo gledali predvsem izjemno dirkanje s strani dveh World Tour ekip – UAE Team Emirates in Bahrain Merida.

Na dirke se je po okrevanju po hudi poškodbi vrnil Domen Novak, v dresu Bahraina Merida pa je nastopal tudi Matej Mohorič. V dresu UAE Team Emirates pa sta nastopila Tadej Pogačar in Jan Polanc. Slovenci so spet odigrali nadvse pomembne vloge. Ključni trenutek dirke je bil v predzadnjem krogu, ko so glavni favoriti napadli na vzponu na prej omenjenem vzponu. Poskusili so Nibali, Ulissi, Mohorič, Riabušenko in Carboni.

Skupina je v zadnji krog vstopila z 28 sekundami prednosti, kar je bilo dovolj, da jih iz ozadja nihče več ni uspel ujeti. Zato pa je prišlo do novih sprememb. Na koncu so se za zmago udarili Ulissi in Riabušenko iz UAE Team Emirates ter Mohorič in Schelling. Kolesarja UAE-ja sta bila v številčni premoči, tako da je Ulissi zmagal, Riabušenko pa je bil drugi. Matej Mohorič je zasedel tretje mesto in tako
nadaljuje s pripravami na dirko po Švici in potem na dirki po Franciji.

Sledili so Patrick Schelling, Vincenzo Nibali, Giovanni Carboni in na sedmem mestu Tadej Pogačar. "Z rezultatom nisem zadovoljen, saj nisem mogel poplačati dobrega dela kolegov. V zaključku nisem imel dovolj dobrih nog. Poleg tega sem naredil napako, ker sem Ulissija želel prehiteti ob ograjah. Pozitivna stvar je, da imam po pripravah na Teideju vse boljše občutke in bo lahko na dirki po Švici še bolj samozavesten," je v uradni izjavi za javnost dejal Mohorič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ