Luis Leon Sanchez suspendiran zaradi afere Puerto

Luis Leon Sanchez suspendiran zaradi afere Puerto
02.02.2013 AVTOR: D. Z.
Iz moštva Blanco (nekdanji Rabobank) so sporočili, da so zaradi domnevne povezanosti z zloglasnim zdravnikom Eufemianom Fuentesom suspendirali Luisa Leona Sancheza.

V Španiji pogrevajo afero, do katere je prišlo leta 2006. Govorimo o dopinški aferi Operacion Puerto, kjer so razkrili delovanje Eufemiana Fuentesa. Ta se je šele zdaj znašel pred sodiščem, obtožujejo pa ga ogrožanja športnikovega zdravja. S Fuentesom naj bi sodelovali številni kolesarji.

Pri moštvu Blanco so tako uvedli interno preiskavo in ugotovili, da naj bi z zdravnikom sodeloval tudi njihov kolesar Luis Leon Sanchez. Zato so ga do nadaljnega suspendirali. "Preiskavo smo sprožili, potem ko so se v medijih pojavile govorice o njegovi povezanosti s Fuentesom. Dokler ne bo preiskava zaključena, Sanchez ne bo nastopal za ekipo," so pri moštvu Blanco zapisali v izjavi za javnost.

Zdaj 29-letni Sanchez je v Rabobank prestopil leta 2011, kariero pa je začel leta 2003 v moštvu Once. Štiri leta kasneje je prestopil v Caisse d'Epargne. Na dirki po Franciji je dobil že štiri etape, dvakrat pa je zmagal tudi na klasiki v San Sebastianu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ