Luka Mezgec 2. na Poljskem

Luka Mezgec 2. na Poljskem
02.08.2017 AVTOR: D. Z.
V peti etapi dirke po Poljski je Luka Mezgec v sprintu zaostal samo za Dannyjem Van Popplom.

Za kolesarji na dirki po Poljski je nova sprinterska preizkušnja. Ta je bila dolga 130 kilometrov. Kolesarji so morali premagati štiri kategorizirane vzpone.

Prvega tretje kategorije in ostale tri druge kategorije. Zadnji se je končal po 120 kilometrih dirkanja, tako da je sledil samo še spust in še dva krajša vzpona do cilja v kraju Reszow. V rumeni majici je etapo začel Peter Sagan, medtem ko je pobeg uspel naslednjim kolesarjem: Maximilian Schachmann (Quick-Step Floors), Maxime Monfort (Lotto-Soudal), Tejay Van Garderen (BMC Racing Team), Antwan Tolhoek (LottoNL-Jumbo) in Moreno Moser (Astana).

Privozili so si nekaj manj kot tri minute prednosti, glavnina pa jih dlje ni pustila. Po slabi polovici dirkanja se je namreč začel resen lov na ubežnike. 27 kilometrov pred ciljem je padel Schachmann, ki je bil med ubežniki še najvišje uvrščeni kolesar v skupnem seštevku. 20 kilometrov pred ciljem je imel preostala četverica v ospredju še dobro minuto prednosti. Na zadnjem vzponu je glavnina še zmanjšala zaostanek za ubežniki. Razlika je znašala 20 sekund.

Sledil je napad Van Garderna, ki pa je imel na vrhu vzpona vsega deset sekund prednosti pred skupino z najboljšimi. V tej skupini so ritem narekovali kolesarji Skyja in ob vstopu v zadnje tri kilometre so Američana ujeli. Sledila je priprava na sprint. V ovinku pa je prišlo do množičnega padca in le manjša skupina kolesarjev se je lahko udarila za zmago. Kilometer pred ciljem je napadel Reguigui, a kolesarji Skyja so ga ujeli in pripravili odlično izhodišče Van Popplu.

Ta priložnosti ni izpustil iz rok in se je lahko veselil zmage. Premagal pa je slovenskega državnega prvaka Luko Mezgeca, ki je tako potrdil odlično pripravljenost pred prihajajočim evropskim prvenstvom. Tretji je bil Peter Sagan, ki ima v skupnem seštevku 14 sekund prednosti pred Teunsom in 20 pred klubskim kolegom Majko.

V četrti etapi bežal Jan Tratnik
Dan pred omenjeno etapo z Luko Mezgecem v glavnih vlogah se je izkazal tudi Jan Tratnik. Kolesarji so morali premagati kar 238 kilometrov dolgo preizkušnjo od Zawiercieja do Zabrzeja. Tratnik je bil član ubežne skupine, ki je zaznamovala dan. Tratniku so se pridružili še Remi Cavagna, Bert Jan Lindeman, Tom Skujins, Nick Dougall in Pawl Bernas. Tratnik je v zaključku poskusil tudi z napadom, a na koncu so do izraza prišli sprinterji. Zmagal je Caleb Ewan pred Van Popplom in Saganom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ