Luka Mezgec 4., Tom Boonen hudo padel, Elia Viviani zmagal

Luka Mezgec 4., Tom Boonen hudo padel, Elia Viviani zmagal
09.10.2015 AVTOR: D. Z.
Elia Viviani je dobil 2. etapo dirke po Abu Dabiju. Luka Mezgec je bil 4.

Druga etapa na dirki po Abu Dabiju se je začela in končala prav v Abu Dabiju. Dolga je bial 130 kilometrov. Tudi ta je bila namenjena sprinterjem. Dan je zaznamovala šesterica ubežnikov. To so bili Paul Voss (Bora-Argon18), Soufiane Haddi (Skydive Dubai), Maksim Belkov (Katjuša), Daniel Patten (Wiggins), Alessandro Bazzana (UnitedHealthcare) in Federico Zurlo (UnitedHealthcare). Vendar pa si večje prednosti niso uspeli privoziti.

Največja je znašala dobri dve minuti, kar je bilo premalo, da bi lahko upali na uspeh. V glavnini so ritem narekovali predvsem člani Astane, ki so branili majico vodilnega, ki jo je po zmagi v prvi etapi nosil Andrea Guardini. Na prvem letečem cilju pa je prišlo do čudne situacije. Zurlo je s ceste izrinil Vossa. Kasneje pa so diskvalificirali Vossa. V glavnini je prišlo do grdega padca, v katerega je bil udeležen Tom Boonen, ki je za trenutek celo izgubil zavest. Boonen z dirko ni nadaljeval.

Pobega je bilo konec 35 km pred ciljem. V zadnjih desetih kilometrih smo sicer videli še nekaj poskusov, a so vsi bili neuspešni. 2,5 km pred ciljem so tri ekipe poskušale sestaviti sprinterski vlak. To so bile BMC, Tinkoff-Saxo in Etixx Quick Step. V zaključku je bil najmočnejši Elia Viviani, ki je novo zmago priboril Skyu. Drugi je bil Peter Sagan. Tertji pa Fabio Sabatini. Odlično četrto mesto je osvojil Luka Mezgec. Elia Viviani je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ