Luka Mezgec 5. na Poljskem, Jure Kocjan 4. v Ameriki

Luka Mezgec 5. na Poljskem, Jure Kocjan 4. v Ameriki
05.08.2015 AVTOR: D. Z.
V 4. etapi dirke po Poljski je Luka Mezgec osvojil peto mesto. Na dirki ekstra kategorije po Utahu se je Jure Kocjan po včerajšnji zmagi izkazal s četrtim mestom.

DIRKA PO UTAHU
Na dirki po Utahu je za kolesarji tretja etapa. Druga je minila v znamenju Jureta Kocjana, ki jo je v sprint glavnine tudi dobil. Tretja etapa je kolesarje popeljala do Bountifula. Dolga je bila 176 kilometrov. Predvsem drugi del etape je bil precej razgiban. A očitno ne dovolj, da bi prišlo do večjih razlik med kolesarji. Tako smo spet videli sprint glavnine.

Najboljši je bil kolesar ekipe Axeon Logan Owen, ki je po več kot štirih urah dirkanja premagal Brenta Bookwalterja in Edwina Avilo. Jure Kocjan je potrdil, da je odlično pripravljen, saj je zasedel četrto mesto. V tej skupini se je na cilj pripeljal tudi Jani Brajkovič. Kiel Reijnen je v skupnem seštevku uspel ohraniti štiri sekunde naskoka pred Alexom Howesom in Juretom Kocjanom. 

DIRKA PO POLJSKI
Četrta etapa na dirki po Poljski je potekala med mestoma Jawoezno in Nowy Sacz. Dolga je bila kar 220 kilometrov, predvsem pa je bil že nekoliko zahtevnejša kot prve tri. Zmagovalec prve etape Marcel Kittel je nosil rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku, a jasno je bilo, da se bo moral od te majice po tej etapi posloviti. Na konucu je izgubil več kot devet minut.


Kolesarji so morali premagati tri kategorizirane vzpone. Prvega druge in potem dva prve kategorije. Od vrha zadnjega pa je bilo do cilja še skoraj 40 kilometrov, tako da so lahko mnogi ujeli stik z večjo skupino. Pobeg dneva pa je tokrat uspel trojici kolesarjev. Žal med temi ni bilo nobenega izmed štirih slovenskih predstavnikov na dirki.

Tako pa so glavnino presenetili Kamil Zielinski, Gatis Smukulis in Maciej Bodnar. Trasa je bila ravno dovolj zahtevna, ubežniki pa dovolj močni, da jih glavnina vse do cilja ni uspela ujeti. Na koncu so si privozili 20 sekund prednosti. Jasno je bilo, da bo tako Kamil Zielinski prevzel vodstvo v skupnem seštevku, medtem ko je ostal odprt boj za etapno zmago.

Po skoraj petih urah in 15 minutah dirkanja je ta boj dobil kolesar Tinkoff Saxa Maciej Bodnar. Član poljske reprezentance Zielinski je bil drugi, tretji pa Gatis Smukulis, ki vozi za Katjušo. Sprint glavnine za četrto mesto je dobil Caleb Ewan, ki je premagal Luko Mezgeca (Giant Alpecin. Grega Bole (CCC Sprandi) je bil 13. V tej skupini sta se pripeljala tudi Borut Božič in Matej Mohorič. Zielinski ima pred težjimi etapami tri sekunde prednosti pred Bodnarjem in 22 pred Ewanom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ