Luka Mezgec 9. na Romandiji, Modolo zmagal v Turčiji

Luka Mezgec 9. na Romandiji, Modolo zmagal v Turčiji
30.04.2015 AVTOR: D. Z.
Sacha Modolo je dobil 5. etapo dirke po Turčiji, medtem ko so nekateri sprinterji na zahtevnem zaključku omagali. Luka Mezgec je v tretji etapi dirke po Romandiji zasedel 9. mesto.

Dirka po Romandiji
Na dirki po Romandiji je za kolesarji tretja etapa. Tudi ta razgibana, a ne dovolj, da bi prišlo do prave selekcije med najboljšimi. Nekateri sprinterji se spet niso mogli udariti za zmago. Etapa je bila dolga dobrih 170 km. Moutier je gostil start, cilja pa je bil v Porrentruryju. Kolesarji so morali premagati tudi štiri kategorizirane vzpone. Dva druge in dva tretje kategorije. Po zadnjem vzponu pa se je cesta proti cilju spuščala, tako da so mnogi lahko ujeli stik s skupino. Do cilja pa je bilo še dobrih 20 kilometrov. Etapo je zaznamovala ubežna trojica Vandewalle, Ji in Bulgac.

Ubežnike pa je glavnina ujela in spet smo videli sprint, spet pa tudi podobne kolesarje v ospredju kot v prvi etapi. Vsaj povsem na vrhu. Michael Albasini je dobil tudi to etapo in je še povečal prednost v skupnem seštevku. Mladi Julian Alaphilippe je bil drugi, tretji pa Damiano Caruso. V sprintu se je pomeril tudi Luka Mezgec, ki je zasedel 9. mesto. Simon Špilak je bil 36. Oba sta prejela čas zmagovalca. Albasini zdaj vodi pred Santaromito, Froomom in Yatesom. Špilak je s 25. Sekundami zaostanka 10., a ima tak zaostanek tudi 6. Zakarin. Mezgec je 77.


Dirka po Turčiji

Na dirki po Turčiji so svojo priložnost v peti etapi spet iskali sprinterji, a zaključek je bil ravno dovolj zahteven, da se prav si niso mogli udariti za zmago. Etapa je bila dolga 160 km, začela se je v mestu Mugla, cilj pa je gostilo mesto Pamukkale. Kolesarji so morali premagati dva kategorizirana vzpona, sledi pa je dolg spust proti cilju in krajši ciljni vzpon. Davide Rebellin je nosil majico najboljšega v skupnem seštevku, branil je sedem sekund prednosti pred Kristijanom Đuraskom. Na startu se kljub drugačnim obljubam na včerajšnji novinarski konferenci ni bilo Andreja Greipla.

Kmalu po startu se je izoblikovala trojica ubežnikov. To so bili Thomas De Gendt, Alessandro Bazzana in Veuchelen. V glavnini so ritem narekovali člani moštva CCC Sprandi, pomagali pa so jim tudi člani MTN Qhubeke. Ubežniki so imeli 70 km pred ciljem okrog 2:20 prednosti. Medtem je prišlo tudi do nenavadnega dogodka, ko sta se sprla dva kolesarja. Predstavnik Southeasta Eughert Zhupa in član Astane Dimitrij Gruzdev. Do epiloga ni prišlo in oba sta kmalu zatem nadaljevala z dirko.

Ko so se na čelo postavili še člani Caje Rurala – ti so hoteli pobrati točke na gorskem cilju – se je razlika hitro zmanjšala in dobrih 50 km pred ciljem je glavnina ubežnike ujela. Takoj zatem je napadla deveterica kolesarjev, a kolesarji Etixx Quick Stepa so poskrbeli, da je bila tudi ta skupina ujeta. 35 km pred ciljem se je dirka začela znova. Sledil je napad trojice: Bazzana, Ghyselinck in Bekirci, a na spustu je v ozadju predvsem Tom Boonen opravil ogromno dela in tako praktično nihče ni imel večjih možnosti za pobeg. Videli smo dolg in zahteven sprint.

Dovolj zahteven, da Mark Cavendish ni prišel do izraza. Kolar je prvi napadel in zdelo se je, da mu bo uspelo zmagati. Potem pa je odličen sprint prikazal Sacha Modolo. Drugi je bil Carlos Barbero, tretji pa Jay McCarthy. Tudi vodilni Davide Rebellin je izkoristil zahteven zaključek in prišel do devetega mesta v etapi, kar pomeni, da je brez težav ubranil vodstvo v skupnem seštevku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ