Luka Mezgec bo dobil "novega starega" sotekmovalca

Luka Mezgec bo dobil "novega starega" sotekmovalca
11.10.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Jayco AlUla se vsekakor še resneje pripravlja na sprinterske podvige, saj so uspeli v svoje vrste privabiti pred leti že njihovega člana Caleba Ewana.

Luka Mezgec je že vrsto let član moštva Jayco AlUla in v zadnjih letih se je specializiral za zadnjega moža v sprinterskih vlakih. Sodeluje predvsem s prvim sprinterjem avstralske ekipe Dylanom Groenewegnom. 30-letni Nizozemec ostaja v ekipi, saj ima še veljavno pogodbo vse do leta 2024.

Zdaj pa bosta moči očitno združila tudi Mezgec in Caleb Ewan. Oba sta v sprintih že sodelovala. Na Tour sta se pripravljala tudi že na dirki po Sloveniji. Ewan pa se v ekipo vrača, potem ko mu pogodbe niso podaljšali pri moštvu Lotto Dstny, kjer je bil vse od leta 2019. Belgijci zdaj vse stavijo na mladeniča Arnauda De Lieja. Ewan je v karieri dosegel že 60 zmag.

"Veliko mi pomani, da se lahko vrnem v to ekipo. Tu sem že veliko dosegel v preteklosti. Tu sem začel športno pot, tako da me na ekipo vežejo lepi spomini. Zdaj imam več izkušenj, zmagoval sem na največjih dirkah. Veliko sem se naučil. Zame bo najbolj pomembno, da se vrnem na vrh in upam, da bom ekipi prinesel veliko uspehov. V sezoni 2024 bomo zelo močni," je v uradni izjavi za javnost dejal 29-letni Ewan, ki je podpisal dveletno pogodbo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ