Luka Mezgec deseti na (pre)vročem uvodu v Abu Dabiju

Luka Mezgec deseti na (pre)vročem uvodu v Abu Dabiju
08.10.2015 AVTOR: D. Z.
S sprintersko etapo se je začela prva dirka po Abu Dabiju. Zmagal je Andrea Guardini. Luka Mezgec 10.

Qasr Al Sarab je gostil začetek prve dirke po Abu Dabiju, ki spada med dirke prve kategorije. Etapa je bila dolga 160 km. Zaradi hude vročine so dirko skrajšali za 14,5 km. Etapa je bila ravninska in po pričakovanjih je prišlo do sprinta glavnine. Pobeg dneva je uspel šesterici kolesarjev. To so bili Paul Voss (Bora-Argon 18), Songezo Jim (MTN-Qhubeka), William Clarke (Drapac), Francisco Mancebo (Skydive Dubai), Alessandro Bazzana (UnitedHealthcare) in Michael Thompson (WIGGINS).

Privozili so si več kot štiri minute prednosti, v vročini pa je najprej popustil Thompson. Sledila sta mu Clarke in Bazzana. Kmalu je ostal samo še Francisco Mancebo in takrat so organizatorji sprejeli odločitev, da kolesarjem zaradi vročine ne bo treba prevoziti še enega zaključnega kroga, dolgega 14,5 km. Mancebo je imel še dolgo dobri dve minuti naskoka, potem pa so se v ozadju v lov za njim podali člani Lampreja Meride.

Tik preden je glavnina Manceba ujela, je napadel njegov klubski kolega pri moštvu Skydive Chtioui. Do cilja je bilo še 30 kilometrov in ubežnik si je hitro privozil dve minuti prednosti. Glavnina se je spet morala organizirati. In ubežnika so uspeli ujeti šele v zadnjem kilometru. V sprintu je bil po dobrih štirih urah in 20 minutah dirkanja najmočnejši Andrea Guardini, drugi je bil Tom Boonen, tretji pa Daniele Bennati. Luka Mezgec je bil 10. Jani Brajkovič je bil 22.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ