Luka Mezgec deseti ob slavju Petra Sagana

Luka Mezgec deseti ob slavju Petra Sagana
22.09.2016 AVTOR: D. Z.
Eneco Tour. Peter Sagan dobil drugo etapo zapored in prevzel vodstvo. Luka Mezgec deseti.

Na dirki Eneco Tour so kolesarji odpeljali četrto etapo. Aalter je gostil start, cilj 202 km dolge preizkušnje pa je bil v mestu St. Pieters Leeuw. Rohan Dennis je nosil majico vodilnega v skupnem seštevku. Na zaključnih dveh krogih, dolgih 32 km so morali kolesarji premagati tudi dva tlakovana odseka, ki sta dirkanje tako še otežila.

Pobeg dneva je uspel štirim kolesarjem. Skupinico so sestavljali Mark McNally, Brian Van Goethem, Sjoerd Van Ginneken in Bert Van Lerberghe. Privozili so si dobre štiri minute naskoka, a glavnina jih je ujela že dobrih 60 km pred ciljem. Sledil je napad Toma Dumoulina, ki je sprožil vrsto novih poskusov pobega.

Čez vzpon Alsemberg je napadel kar vodilni Rohan Dennis, sledil pa mu je nekdanji zmagovalec te dirke Edvald Boasson Hagen. A tudi ta dva kolesarja nista bila uspešna. Potem sta poskusila še kolesarja Astane Dimitri Gruzdev in Andrej Grivko. Ob vstopu v zadnji krog 32 km pred ciljem sta imela vsega pol minute prednosti.

Kljub novim napadom pa so bili sprinterji očitno odločeni, da za zmago obračunajo med sabo. Tri kilometre pred ciljem je glavnina ujela še prej omenjena kolesarja Astane.  Zaključek je potekal v rahel vzpon, pihal pa je tudi nasprotni veter. V takih pogojih pa je bil spet najboljši Peter Sagan, ki je slavil že deseto zmago na World Tour dirkah v tej sezoni.

Drugi je bil Andre Greipel, tretji pa Alexander Kristoff. V tem zahtevnem sprintu se je izkazal tudi Luka Mezgec, ki je zasedel deseto mesto. V skupnem seštevku je po drugi zmagi zapored vodstvo prevzel Sagan, ki ima sedem sekund prednosti pred Dennisom in 12 pred Van Emdenom. Primož Roglič je še vedno zelo visoko na devetem mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ