Luka Mezgec deveti v sprintu, jutri kronometer

Luka Mezgec deveti v sprintu, jutri kronometer
11.06.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Luka Mezgec je očitno v vse boljši formi. V tretji etapi dirke Criterium du Dauphine je zasedel deveto mesto. Zmagal je Sam Bennett.

Po dveh zahtevnih dnevih na dirki Criterium du Dauphine je bila na spored sprinterska etapa. Le Puy en Velay je gostil start, Riom pa cilj 177 kilometrov dolge preizkušnje s tremi kategoriziranimi vzponi. Prav vsi pa so bili četrte kategorije, tako da sprinterji večjih težav z vožnjo v glavnini niso imeli. Zadnji del etape je bil bolj ali manj ravninski.

V rumeni majici vodilnega v skupnem seštevku je kolesarji Dylan Teuns, ki je dobil drugo etapo. Pri branjenju majice sta mu veliko pomoči nudila klubska kolega pri Bahrainu Meridi tudi Jan Tratnik in predvsem Luka Pibernik. Poskrbela sta, da si ubežnika Natnael Berhane in Quentin Pacher, ki sta pobegnila takoj po startu nista privozila občutnejše prednosti.

Na pomoč so ekipi Bahrain Merida priskočili še člani moštva Arkea Samsic in ubežnika si več kot slabih štirih minut prednosti nista privozila. Glavnina ju je ujela 12 kilometrov pred ciljem, ko so se sprinterji že pripravljali na zaključek. Zelo aktivni so bili kolesarji INEOS-a, ki so skrbeli, da je bil Chris Froome na varnem v ospredju in se je tako izognil morebitnim padcem.

Sledil je napet sprint. Archbold, ki se je umaknil dobrih dvesto metrov pred ciljem je opravil ogromno dela za Sama Bennetta, ki letos zares blesti v sprintih in kolesar Bore Hansgrohe tudi tokrat ni razočaral. Van Aert je bil drugi, tretji pa Davide Ballerini. V tem sprintu se je med najboljšimi znašel tudi Luka Mezgec, saj je zasedel deveto mesto. Teuns je obdržal vodstvo v skupnem seštevku. Marsikaj pa se lahko spremeni v jutrišnjem 26,1 km dolgem kronometru s startom in ciljem v mestu Roanne.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ