Luka Mezgec dobil še zaključek na domačih cestah

Luka Mezgec dobil še zaključek na domačih cestah
19.10.2014 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec je veliki zmagovalec zaključne dirke v Podsmreki. Zlato kolo je med člani prejel Simon Špilak.
Sonce, dobro vzdušje, nasmejani obrazi. Izjemen recept za lep zaključek sezone. V Podsmreki so organizirali že tradicionalno dirko ob koncu sezone. Skupaj s člani so se na 70 kilometrov dolgi preizkušnji pomerili tudi mladinci in dekleta. Izmed kolesarjev, ki vozijo v World Tour moštvih so na startu bili Luka Mezgec, Kristjan Koren in Matej Mohorič. Nastopil je tudi vodilni na lestvici America Tour Jure Kocjan.

Že v prvem od desetih krogov je napadel Jan Tratnik, letos drugi najboljši v avstrijskem Tchibo pokalu. Pridružili so se mu še Primož Roglič, Miha Poljanec in Marko Pavlič. Hitro so se organizirali in nadaljevali s pobegom. Imeli so tudi okrog minute prednosti, a v ozadju so moči združili predstavniki tujih moštev. Jure Kocjan, Matej Mohorič in Kristjan Koren so pričeli z narekovanjem ritma.

V zadnjem krogu so imeli ubežniki premajhno prednost, da bi lahko upali na uspeh. "Na to dirko sem prišel bolj za zabavo. Odločil sem se, da grem že v prvem krogu v pobeg. Nisem verjel, da nam lahko uspe. Glavnina je bila vseskozi na 40 ali 50 sekund. Nisem pa bil pozoren na kroge, koliko je še do cilja. Ko sem videl, da je že zvonec, sem se šele zavedal, da je zadnji krog. Vendar 20 sekund ni bilo dovolj, da bi nam uspelo priti do cilja v ospredju," je priznal tisti, ki je akcijo začel. Torej Jan Tratnik.

Potem pa je sledil sprint. V tej prvini pa je premoč potrdil kolesar Giant Shimana Luka Mezgec. Drugi je bil Rok Korošec, tretji pa Luka Pibernik. Oba sta člana Radenske Kuote. Logar je bil peti, sledila sta še Bajt in Penko. "Taka zmaga na tujem resda ne odmeva tako kot ostale, ker ne gre za kategorizirano dirko. Ampak, kolesarji, ki tekmujemo na tujem, imamo le redko priložnost, da se pokažemo pred domačimi navijači in te redke priložnosti z veseljem izkoristim," je po cilju povedal Mezgec.

Med ženskami je bila najboljša Pintarjeva pred Kernovo in Batageljevo. To pa je bila tudi priložnost za podelitev nagrade zlato kolo. Vse do zadnje dirke je bilo napeto le med mlajšimi člani in na koncu se je zmage veselil Luka Pibernik, ki bo v naslednji sezoni član Lampreja Meride. Že prej je bilo jasno, da si bosta med ženskami prvo mesto razdelili Urša Pintar in Polona Batagelj. Med člani je drugič zapored nagrado za najboljšega v sezoni prejel Simon Špilak, ki je najboljši slovenec na lestvici World Tour. Drugi je bil Luka Mezgec, ki se letos med drugim lahko pohvali tudi s prestižno etapno zmago na dirki po Italiji. Tretji pa je bil Borut Božič.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ