Luka Mezgec drugi v Belgiji, Cancellara državni prvak!

Luka Mezgec drugi v Belgiji, Cancellara državni prvak!
19.06.2013 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec je spet zablestel. Tokrat z 2. mestom na dirki Halle-Ingooigem. Na švicarskem državnem prvenstvu v kronometru je zmagal Fabian Cancellara.

Na dirki prve kategorije Halle-Ingooigem v Belgiji so morali kolesrji prevoziti skoraj 200 kilometrov in premagati osem kategoriziranih vzponov. Dirka se je odločala šele v zaključnih krogih v mestu Ingooigem. Tam so morali kolesarji prevoziti še dobrih 80 kilometrov. In v teh krogih je glavnina tudi ujela skupino 12 ubežnikov, katere največja prednost je znašala dobrih peti minut.

Osem kilometrov pred ciljem je postalo jasno, da bo zmagovalca določal ciljni sprint glavnine. Po štirih urah in 25 minutah se je zmage veselil Kenny Dehaes. Odlično drugo mesto je zasedel Luka Mezgec, ki je med drugimi premagal tudi tretjega Nacerja Bouhannija. Odlično sedmo mesto je zasedel Blaž Jarc.

Ta teden – predvsem nedelja – bo v  znamenju državnih prvenstev. V nedeljo se bodo po večini evropskih držav kolesarji merili za državne naslove v cestnih preizkušnjah. V Švici pa so že opravili z državnim prvenstvom v kronometru. Na zahtevni progi v Satignyju je bil prepričljivo najboljši Fabian Cancellara.

38 kilometrov dolgo preizkušnjo je prevozil v 50 minutah in 35 sekundah. Njegova povprečna hitrost je znašala 45,07 km/h. Za 59 sekund je premagal Martina Elmigerja. Reto Hollenstein je zaostal že za skoraj dve minuti. Nizozemski prvak je postal Lieuwe Westra, ki je premagal Nikija Terpstro in Toma Dumoulina.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ