Luka Mezgec in 24 uradno potrjenih kolegov

Luka Mezgec in 24 uradno potrjenih kolegov
16.11.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Moštvo Mitchelton Scott je tudi uradno potrdilo in predstavilo ekipo za prihodnje leto. Kolesarjev bo 25, med njimi tudi Luka Mezgec.

Avstralsko moštvo je pohitelo in kot prvo izmed moštev World Toura potrdilo imena kolesarjev, na katere bodo v sezoni 2019 tudi računali. Kolesarjev bo 25. Med tistimi najbolj poznanimi, ki so ekipo zapustili je vsekakor Caleb Ewan. Sprinter je podpisal pogodbo z moštvom Lotto Soudal. Prav za Ewana je delal Mezgec, ki pa ostaja v ekipi in je pred časom tudi uradno potrdil, da je pogodbo tudi podaljšal. Iz ekipe je odšel tudi izkušeni, 41-letni kronometrist Svein Tuft. Januarja se bo upokojil zmagovalec klasike Pariz-Roubaix Mat Hayman.

Odšli so tudi Roman Kreuziger, Roger Kluge, Carlos Verona in Robert Power. Prišli pa bodo Tsgabu Grmay, Brent Bookwalter, Dion Smith, Robert Stannard, Callum Scotson, Nicholas Schultz in Edoardo Affini. Povprečna starost ekipe je letos znašala 29,4 let, v naslednji sezoni pa bo 27,6. “Izgubili smo nekaj izkušenih kolesarjev, vendar pa se mora vsaka ekipa tudi pomladiti. Zdaj rastemo. Imamo že uveljavljene kapetane, vendar pa razmišljamo tudi naprej, kratkoročno in dolgoročno, kako te fante podpreti,” je med drugim dejal glavni športni direktor Matt White.

Ekipa se je osredotočila na tritedenske etapne dirke, na katerih želijo v ospredju videti brata Adama in Simona Yatesa, pa tudi Estebana Chavesa. Simon Yates je letos blestel že na Giru, ko je nosil rožnato majico in popustil šele v zadnjem tednu. Septembra pa je dobil dirko po Španiji. Sicer pa je za Avstralci po številu zmag najuspešnejša sezona v osmih letih obstoja. Dosegli so 38 zmag, od tega šest etapnih na tritedenskih dirkah. Prvič so se veselili tudi končne zmage na tritedenski dirki. Omenimo še evropskega prvaka Mattea Trentina. “Za nas in za naše navijače je pomembno, da to uspešnost prenesemo v leto 2019,” je še dodal White. Kom pa bo Mezgec kolesaril? Tu je seznam kolesarjev:

Mitchelton Scott 2019: Edoardo Affini (Ita, 22 let), Michael Albasini (Švi, 37), Jack Bauer (Nzl, 33), Sam Bewley (Nzl, 31), Brent Bookwalter (ZDA, 34), Esteban Chaves (Kol, 28), Luke Durbridge (Avs, 27), Alex Edmondson (Avs, 24), Tsgabu Grmay (Eth, 27), Jack Haig (Avs, 25), Lucas Hamilton (Avs, 22), Michael Hepburn (Avs, 27), Damien Howson (Avs, 26), Daryl Impey (Jar, 33), Chris Juul-Jensen (Dan, 29), Cameron Meyer (Avs, 30), Luka Mezgec (Slo, 30), Mikel Nieve (Špa, 34), Nick Schultz (Avs, 24), Callum Scotson (Avs, 22), Dion Smith (Nzl, 25), Robert Stannard (Avs, 20), Matteo Trentin (Ita, 29), Adam Yates (VB, 26) in Simon Yates (VB, 26).

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ