Luka Mezgec in 27 kolegov

Luka Mezgec in 27 kolegov
11.12.2019 AVTOR: DZ

Mitchelton Scott. Ekipa, v kateri vozi tudi Luka Mezgec, je potrdila 28 kolesarjev, na katere bodo računali v naslednji sezoni. Med njimi ostaja Luka Mezgec.

"Prvi cilj je, da nadaljujemo z zbiranjem zmag. Kot vedno so tritedenske dirke naš veliki cilj in imamo tudi pravo ekipo, da si lahko zastavimo visoke cilje," je dejal vodja ekipa Matt White. Prav veliko sprememb pred sezono niso naredili. Še največja je ta, da je odšel nekdanji evropski prvak in svetovni podprvak Matteo Trentin.

Michael Albasini bo kariero končal junija. V ekipo pa so prišli Kaden Groves, Barnabas Peak, Alex Konjišev in Andrej Zeirs. "V zadnjih osmih letih še nismo uvedli tako malo sprememb med sezonami. To je dokaz, da imamo kvaliteto. Poleg tega so prišli nekateri mladi in zelo nadarjeni fantje, s katerimi bomo lahko delali dolgoročno," je še dodal White.

Med 28-erico ostaja tudi Luka Mezgec, ki se je letos na dirki po Španiji hudo poškodoval. Je pa že na ciklokrosu v Šenčurju dokazal, da je poškodba preteklost in da se lahko mirno pripravlja na sezono 2020. Mezgec bo imel vsekakor še pomembnejšo vlogo v sprintih. Glavna aduta ekipe bosta brata dvojčka Simon in Adam Yates. Veliko lahko pričakujemo tudi od Estebana Chavesa.

Mitchelton Scott: Luka Mezgec, Adam Yates, Simon Yates, Michael Albasini, Jack Bauer, Sam Bewley, Brent Bookwalter, Esteban Chaves, Luke Durbrudige, Alex Edmondson, Tsgabu Grmay, Kaden Groves, Jack Haig, Lucas Hamilton, Michael Hepburn, Damien Howson, Daryl Impey, Chris Juul Jensen, Alex Konjišev, Cameron Meyer, Mikel Nieve, Barnabas Peak, Nick Schultz, Callum Scotson, Dion Smith, Robert Stannard in Andrej Zeits.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ