Luka Mezgec in 27 potrjenih kolegov

Luka Mezgec in 27 potrjenih kolegov
30.11.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

Pri avstralskem moštvu, ki se bo naslednje leto imenovala BikeExchange Jayco so potrdili 28 kolesarjev za sezono 2022. Med njimi ostaja Luka Mezgec.

Seveda gre bolj ali manj za uradne formalnosti, saj do večjih sprememb v ekipi ni prišlo. “Lahko smo zadovoljni z delom, ki ga so ga letos strokovnjaki za trening opravili skupaj s športnimi direktorji in ostalim tehničnim osebjem,” je dejal glavni menedžer Brent Copeland:

“Resnično verjamem, da smo skupaj z lastnikom Gerryjem Ryanom, ki je zelo vpleten v pomembne odločitve naredili podrobno analizo pretekle sezone in smo tako sprejela prave odločitve v dobro celotne ekipe za naslednjo sezono.” Glavni športni direktor Matt White je izpostavil, da se je ekipa kadrovsko v zadnjih dveh letih močno spremenila, zato so morali nekoliko prilagoditi tudi cilje:

“Po tradiciji smo bili ekipa, ki je zmagovala od januarja do oktobra in se nikoli ni zanašala zgolj na enega zvezdnika, ki bi dosegel večino zmag. To nam letos ni uspelo in na to se bomo spet osredotočili leta 2022.” Dejstvo je, da pričakovanih rezultatov ni dosegel Michael Matthews, ki še naprej ostaja eden izmed glavnih upov v hitrih zaključkih. Simon Yates pa bo tisti, ki se bo boril za skupni seštevek na etapnih dirkah.

“V letu 2022 bomo imeli enega kolesarja več. Pridružilo se bo kar sedem novih kolesarjev iz sedmih različnih držav. Pravo razmerje izkušenj in mladostniške motivacije v za ekipo že 11. sezoni,” so pri ekipi zapisali v izjavi za javnost. V ekipi ostaja tudi Luka Mezgec, ki se je že letos povsem posvetil vlogi pomočnika v sprinterskem vlaku. Obenem pa zna izkoristiti tudi marsikatero priložnost, ki se mu med dirko ponudi.

Je eden izmed 17 kolesarjev, ki ne prihajajo iz Avstralije. Poleg njega in 11 Avstralcev so v ekipi še štirje Novozelandci, trije Italijani, po en Švicar, Kolumbijec, Danec, Estonec, Norvežan, Etiopijec, Američan, Nizozemec in Britanec. Povprečna starost ekipe je 27,6 let. Najmlajši kolesar je Alex Balmer, ki ima vsega 21 let, najstarejši pa je 36-letni Jack Bauer.

Seznam kolesarjev, ki so bili člani ekipe že letos: Luka Mezgec (Slo, 33 let), Jack Bauer (NZl, 36 let), Sam Bewley (NZl, 34 let), Kevin Colleoni (Ita, 22 let), Luke Durbridge (Avs, 30 let), Alex Edmondson (Avs, 27 let), Tsgabu Grmay (Eti, 30 let), Lucas Hamilton (Avs, 25 let), Michael Hepburn (Avs, 30 let), Damien Howson (Avs, 29 let), Amund Grøndahl Jansen (Nor, 27 let), Kaden Groves (Avs, 22 let), Chris Juul-Jensen (Dan, 32 let), Tanel Kangert (Est, 34 let), Alex Konjišev (Ita, 23 let), Michael Matthews (Avs, 31 let), Cameron Meyer (Avs, 33 let), Callum Scotson (Avs, 25 let), Nick Schultz (Avs, 27 let), Dion Smith (NZl, 28 let) in Simon Yates (VB, 29 let)

Nove pridobitve: Lawson Craddock (ZDA, 29 let), Alex Balmer (Švi, 21 let), Jan Maas (Niz, 25 let), Kelland O’Brien (Avs, 23 let), Jesús David Peña (Kol, 21 let), Matteo Sobrero (Ita, 24 let) in Campbell Steward (NZl, 23 let).

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ