Luka Mezgec in Urška Žigart uradno potrjena

Luka Mezgec in Urška Žigart uradno potrjena
23.11.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Iz ženskega in moškega dela moštva BikeExchange Jayco so potrdili imena kolesarjev in kolesark za sezono 2023. Pričakovano bosta tam še naprej kolesarila tudi Luka Mezgec in Urška Žigart.

MOŠKI DEL
Luka Mezgec in Urška Žigart uradno potrjenaTokrat damo prednost moškim. Moštvo BikeExchange Jayco je bilo pred sezono 2023 precej aktivno, saj imajo za naslednje leto v svojih vrstah kar 30 kolesarjev, od tega je 11 novih.

V sporočilu za javnost so najprej izpostavili sprinterski del ekipe, katerega glavni adut je Dylan Groenewegen. Nizozemec bo lahko računal na mladega rojaka Elmarja Reindersa, ki je v ekipo prestopil nekje ne polovici letošnje sezone. Tu je še mladi Avstralec Blake Quick. Oba naj bi se bolj vključevala v sprinterski vlak, v katerem ima ponavadi glavno besedo prav Luka Mezgec.

"Uživali smo v tem, da je ekipa v sprintih naredila napredek in je bila konkurenčna skozi celotno sezono. Leadout vlak se je izboljšal in je tako postal eden izmed najboljših na svetu. Veliko dela smo vložili v te sprinte in verjamemo, da bodo novi kolesarji še izboljšali naš sprinterski vlak. Velike cilje imamo za take zaključke," je dejal glavni menedžer Brent Copeland. Okrepili so se tudi s hribolazci, saj so prišli Chris Harper, Eddie Dunbar in Filippo Zana. Seveda ostaja Simon Yates, prišel pa je tudi mojster za tlakovce Zdenek Štybar.

"Zmagovati na etapnih dirkah je tudi velik cilj ekipe. Veseli smo, da imamo tako raznovrstne in nadarjene kolesarje, ki bodo lahko podprli naše adute v gorah, pa tudi v ravninskih etapah na tritedenskih dirkah," je še dodal Copeland in izpostavil, da verjame, da jim je uspelo sestaviti zelo močno ekipo. Skrbijo tudi za prihodnost, saj verjamejo, da so pripeljali nekaj zelo močnih mladih kolesarjev, ki bi lahko kmalu posegali po visokih mestih.

Med njimi so to tudi Etiopijec Welay HagoBerhe, Avstralec Rudy Porter in evropski prvak med mlajšimi člani Avstrijec Felix Engelhardt. V ekipi je devet Avstralcev, poleg tega so še trije Italijani in trije Nizozemci ter dva Etiopijca. Po enega predstavnika pa imajo Nova Zelandija, Velika Britanija, Kolumbija, Norveška Danska, Irska, ZDA, Švica, Nemčija, Češka in Slovenija. Najmlajši kolesar ima vsega 21 let. To je Welay Hagos Berhe. Najstarejši pa je s 36 leti Zdenek Štybar. Povprečna starost ekipe je 27,5 let.

Kolesarji, ki ostajajo v ekipi: Luka Mezgec, Alex Balmer, Kevin Colleoni, Lawson Craddock, Luke Durbridge, Tsgabu Grmay, Dylan Groenewegen, Lucas Hamilton, Michael Hepburn, Amund Grondahl Jansen, Chris Juul Jensen, Jan Maas, Michael Matthews, Kelland O’Brien, Jasus David Pena, Callum Scotson, Matteo Sobrero, Campbell Stewart in Simon Yates.

Novinci: Welay Hagos Berhe, Alessandro De Marchi, Eddie Dunbar, Felix Engelhardt, Chris Harper, Lukas Postlberger, Rudy Porter, Blake Quick, Elmar Reinders, Zdenek Štybar in Filippo Zana.

ŽENSKI DEL
Ženska ekipa bo štela 15 kolesark, ki prihajajo iz devetih različnih držav in treh kontinentov. V boju za skupni seštevek na etapnih dirkah bodo veliko stavili na Kristen Faulkner. Tu je še Alex Manly. V gorah pa bi prav lahko veliko pokazala tudi Urška Žigart, ki se je letos izkazala predvsem v najtežji etapi dirke po Franciji za ženske.

Pet kolesark bo novih, tudi tri Avstralke Amber Pate, Alyssa Polites in Georgie Howe. Novinka v ekipi bo tudi sprinterka iz Italije Letizia Paternoster. Tu je še mlada Norvežanka Ingvild Gåskjenn. "Letos nam je uspelo doseči nekaj vrhunskih rezultatov. Do zmage je prišlo sedem kolesark, kar nas navdaja z optimizmom pred naslednjo sezono. Ni se nam treba zanašati zgolj na sposobnosti ene kolesarke," je med drugim dejal prej omenjeni Copeland.

V ekipi je osem Avstralk. Ostale države imajo po eno predstavnico. To so kolesarke, ki prihajajo iz ZDA, Norveške, Nizozemske, Italije, Španije, Singapurja in Slovenije. Najmlajša kolesarka je z 19 leti Alyssa Polites, najstarejša pa s 34 leti Nina Kessler. Povprečna starost kolesark je 27,4 leta.

Kolesarke, ki ostajajo v ekipi: Urška Žigart, Ruby Roseman Gannon, Jess Allen, Georgia Baker, Teniel Campbell, Kristen Faulkner, Nina Kessler, Alex Manly, Ane Santestebanin Chelsie Tan.

Novinke: Ingvild Gaskjenn, Georgie Howe, Amber Pate, Letizia Paternoster in Alyssa Polites.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ