Luka Mezgec med najboljšimi v Španiji

Luka Mezgec med najboljšimi v Španiji
17.02.2019 AVTOR: DZ, vir: Luka Mezgec / Instagram

Luka Mezgec je na začetku sezone 2019 odlično pripravljen. Na prvi etapni dirki je pomagal Matteu Trentinu, zdaj je zasedel tretje mesto na dirki po Almeriji.

Clasica de Almeria je dirka ekstra kategorije. Ponavadi se zaključi v sprintu glavnine. V preteklosti so tu zmagovali Cavendish, Bennett, Pelucchi, Matthews ... V zadnjih dveh letih sta zmagala kolesarja moštva Mitchelton Scott. Leta 2017 Magnus Cort, lani pa Caleb Ewan. Do zmag jima je pomagal Luka Mezgec. Tokrat je tudi sam dobil priložnost.

Almeria je gostila start, cilj pa Roquetas de Mar. Dirka je bila dolga 192 kilometrov. Zaznamovali so jo ubežniki Carlos Verona (Movistar), Juan Antonio López-Cózar (Euskadi-Murias), Axel Journiaux (Direct Énergie), Justin Timmermans (Roompot-Charles), Petr Rikunov (Gazprom-Rusvelo), Jetse Bol (Burgos-BH) in Emerson Oronte (Rally UHC). Privozili so si več kot štiri minute prednosti.

Po prvi polovici dirkanja so bili najtežji vzponi že za kolesarji, zadnjega ubežnika Verono pa je glavnina ujela 80 kilometrov pred ciljem. Predvsem kolesarji Mitchelton Scotta so bili zelo aktivni in so poskrbeli za veliko selekcijo, saj je v ospredju ostalo vsega dobrih 30 kolesarjev. Zelo aktiven je bil tudi Simon Špilak. Na koncu se je za zmago udarila skupina dobrih 20 kolesarjev. Luka Mezgec je bil v dobrem položaju, a njegovo zavetrje je izkoristil Pascal Ackermann.

Nemški državni prvak in član moštva Bora Hansgrohe je bil najhitrejši, iz ozadja pa se je do drugega mesta prebil Marcel Kittel. Tretje mesto je izvlekel Luka Mezgec, ki bo letos očitno dobil precej več priložnosti, saj je še lani njegov kapetan Caleb Ewan zapustil ekipo. V ekipi je nadvse hiter tudi Matteo Trentin, ki je bil tokrat 13. in je pomagal Mezgecu. Sicer pa je Simon Špilak zasedel 30. mesto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ