Luka Mezgec na Giantu (video in foto)

Luka Mezgec na Giantu (video in foto)
13.01.2014 AVTOR: D. Z.
Zdaj je tudi uradno. Luka Mezgec bo v sezoni 2014 vozil za moštvo Giant Shimano, tako da bo zamenjal tudi kolo. Namesto lanskega Felta bo zdaj vozil Gianta.

Konec je ugibanj glede imena glavnega sponzorja še lani moštva Argos Shimano. Argos se je umaknil, njegovo vlogo pa je za sezono 2014 prevzel proizvajalec koles Giant.

Kolesarji se bodo tako letos vozili na Giantovih kolesih, medtem ko so lani nastopali s kolesi Felt.

Giant bo podpiral kar tri ekipe. Poleg moške profesionalne, še žensko in ekipo mladih kolesarjev.

"Ponosni smo na to, da nam Giant zaupa. Potem, ko je naš glavni sponzor odšel, so pri Giantu vskočili in nam s tem pokazali, da verjamejo v naše rezultate in našo globalno prepoznavnost," je dejal glavni menedžer Iwan Sprekenbrink.

Kolesarji so v dveh sezonah med drugim dobili kar 12 etap na tritedenskih dirkah. Na lanskem Touru je blestel Marcel Kittel, ki je dobil tudi zadnjo etapo do Pariza.

"Navdušeni smo, da bomo združili moči s to mlado, hitro napredujočo in energije polno ekipo," je dejal Giantov predstavnik Tony Lo.

"Z ekipo si delimo mnenje, da spremenimo in še razvijemo ta šport. Obenem pa še nad tem navdušimo prihajajoče generacije kolesarjev," je še dodal Lo.

Govorimo o najmlajši ekipi v World Touru, ki je sestavljena iz kolesarjev iz 15 različnih držav. Med njimi je tudi Luka Mezgec, ki se lahko pohvali z zmago v zadnji etapi dirke po Pekingu. Pogovor z njim bomo objavili kasneje.

Med novimi nakupi, pa omenimo Lawsona Craddocka. Mladega Američana, ki je bil član moštva Bontrager.

Najbolj izpostavljena kolesarja sta vsekakor Marcel Kittel in John Degenkolb, medtem ko med mladimi upi izstopa Warren Barguil. 21-letni Francoz je lani dobil dve gorski etapi na dirki po Španiji.

Kolesarji bodo uporabljali naslednja kolesa: Propel Advanced SL, TCR Advanced SL, Defy Advanced SL in kolo za vožnjo na čas Trinity Advanced SL. Giant pa bo ekipo zalagal tudi z dresi.

Predstavitev ekipe
 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ