Luka Mezgec o padcu: "Niče nisem videl, nič nisem slišal"

Luka Mezgec o padcu: "Niče nisem videl, nič nisem slišal"
15.06.2017 AVTOR: D. Z.
Najboljši Slovenec v prvi etapi dirke po Sloveniji je bil s tretjim mestom Luka Mezgec. Na koncu pa je bil razočaran, prepričan, da bi lahko dosegel več.

“Mislim, da je bila zmaga danes zelo blizu. Ampak, dvakrat sem moral upočasniti. Žal je šla ta priložnost mimo, ” je po etapi priznal Luka Mezgec.

Kolesar moštva Orica Scott je tokrat imel ekipo na razpolago in na koncu je bil v igri za zmago. Najprej pa se je tik pred začetkom odločilnega sprinta uspel izogniti množičnemu padcu: “Nič nisem videl, nič slišal. Sem pa takoj v avtobusu videl posnetek, in upam da so vsi fantje celi, in da bodo jutri vsi na startu. ”

Po padcu je sledil dolg sprint, ki ga je dobil Sam Bennett. Drugi je bil Sonny Colbrelli, tretji pa Mezgec. Do zmage mu ni zmanjkalo veliko. “Danes sem pa razočaran, ker sem imel zelo dobre noge in sem se približeval. Prehiteval. Vendar sem bil blokiran nekje 150 metrov pred ciljem. Colbrelli je bil najprej na levi, potem je šel na sredino. Nisem mogel mimo, ” je pojasnil Mezgec. Tudi na to razočaranje pa lahko pozabi že kaj kmalu.

Po vsej verjetnosti bodo sprinterji na svoj račun prišli že v drugi etapi do Ljubljane. “Skoraj vse je šlo prav. Ekipa je opravila super delo. Pripravili so mi odlično izhodišče. Vesel sem, da sem bil spet v tem adrenalinu, spet v tem sprinterskem občutku. Se že veselim naslednjih etap, ” je še dodal Mezgec.

Značke: Cestno, Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ