Luka Mezgec ob ograji do 3. mesta

Luka Mezgec ob ograji do 3. mesta
10.06.2015 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec je v 4. etapi dirke Criterium du Dauphine osvojil 3. mesto. Zmagal je Nacer Bouhanni.

Za kolesarji na dirki Criterium du Dauphine je 4. Etapa. Spet so na svoj račun prišlii sprinterji in tokrat se je izkazal tudi Luka Mezgec, ki je zasedel tretje mesto. Anneyron je gostil start, cilj pa Sisteron. Etapa je bila dolga kar 228 kilometrov. Kolesarji so morali premagati tri kategorizirane gorske cilje. Enega tretje in dva četrte kategorije. Najprej je bil po 123 kilometrih dirkanja vzpon na Co de Lescou, takoj zatem pa je sledil še vzpon na Col de Pre Guittard.

Po 215 kilometrih dirkanja so se kolesarji povzpeli še na Cote de la Marquise. Sledilo je še razgibanih 13 km do cilja. Etapo sta zaznamovala ubežnika Keizer in Tosh van der Sande, ki sta se v beg podala po vsega treh kilometrih dirkanja. Po dobrih 20 km dirkanja sta si privozil več kot sedem minut naskoka, medtem ko so bili v glavnini očitno vsi zadovoljni s potekom etape. V glavnini so ritem narekovali kolesarji MTN Qhubeke in 30 km pred ciljem sta ubežnika imela še okrog pet minut prednosti.

Ko so se v ospredje postavili še člani Cofidisa je prednost začela kopneti. Na zadnjem vzponu je Keizer napadel in se sam podal proti cilju, glavnina pa je zaostajala že za manj kot minuto. Na vrhu vzpona je razlika znašala vsega 20 sekund. Sledil je napad treh kolesarjev: Gautier, Wellens in Alaphilippe.Wellens je ujel in prehitel Keizerja, v ozadju pa smo videli še nekaj napadov. Tudi Vincenzo Nibali se je pojavil v ospredju. Ko je glavnina po zaslugi Tonya Martina vse ubežnike ujela, je napadel Tony Gallopin.

A prav noben poskus ni bil uspešen. V zadnji kilometer so prvi vstopili člani MTN Qhubeke, ki so pripravljali vlak za Edvalda Boassona Hagna. A Norvežan ni bil dovolj močan. Prvi je s sprintom začel Samuel Dumoulin, Hagen ga je prehitel, a spet je bil najmočnejši Nacer Bouhanni. Drugi je bil Jonas Vangenechten, tretji pa Luka Mezgec. Za Bouhannija je to peta zmaga v sezoni. Član Cofidisa je slavil že drugo zmago na dirki Criterium du Dauphine. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Še naprej vodi Rohan Dennis. Zdaj pa so pred kolesarji zahtevnejše etape.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ