Luka Mezgec opozoril s sedmim mestom

Luka Mezgec opozoril s sedmim mestom
07.09.2016 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Veliki Britaniji je v četrti etapi sedmo mesto zasedel Luka Mezgec. Zmagal je Dylan Groenewegen.

Ubežniki brez možnosti za uspeh
Na dirki ekstra kategorije po Veliki Britaniji so kolesarji premagali četrto etapo. Dolga je bila kar 218 kilometrov, cilj pa je gostil Builth Wells. Sicer je bila razgibana, a vendarle so na uspeh upali sprinterji. V skupnem seštevku je vodstvo branil Julien Vermote, sicer član moštva Etixx Quick Step in zmagovalec druge etape.

Četrto etapo so zaznamovali ubežniki Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF), Matt Holmes (Madison-Genesis), Rob Partridge (NFTO) in Benito Diez (Caja Rural), ki so se v beg podali po skoraj 50 kilometrih dirkanja. Hitro pa so si privozili več kot pet minut in pol prednosti. 60 km pred ciljem pa je bila razlika med ubežniki in glavnino samo še tri minute. Potem pa je glavnina na razgibani trasi krepko pospešila. Začel je Jack Bauer, sledili pa so kolesarji Skya in Movistarja. V ozadju sta med drugimi ostala tudi Mark Cavendish in Andre Greipel.

Mezgec sedmi
Sledili so napadi posameznikov, ki pa niso bili uspešni. Medtem se je 25 km pred ciljem iz ozadja v glavnino vrnila skupina dobrih 20 kolesarjev, med katerimi je bil tudi Andre Greipel, medtem ko Cavendish stika ni uspel vzpostaviti. Prav Greiplovi pomočniki pri Lotto Soudalu so poskrbeli za oster ritem v samem zaključku. Konkurirali so jim predvsem člani LottoNL Jumba. Slednji so v samem zaključku povsem prevladovali. Vlak Lotto Soudala je razpadel.

Dylan Groenwegen pa je bil v odličen položaju. In 23-letni kolesar je priložnost znal izkoristiti. Veselil se je zmage, medtem ko sta se mu še najbolj približala Daniel Mclay, ki je bil v samem zaključku zelo hiter, a je sprint začel preveč v ozadju, in Ben Swift. Odlično se je v tem kaotičnem sprintu znašel Luka Mezgec, ki je zasedel sedmo mesto. Izpostavimo. Letos je svetovno prvenstvo v Katarju namenjeno sprinterjem, tako bodo imeli prav vsi še kako veliko motivacijo, da formo še dober mesec resno stopnjujejo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ