Luka Mezgec osmi na Kitajskem

Luka Mezgec osmi na Kitajskem
18.10.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Na Kitajskem, na dirki Gree-Tour of Guangxi je za kolesarji tretja etapa. Luka Mezgec je bil osmi. Zmagal je Fabio Jakobsen.

Dirke v seriji World Tour se nadaljujejo na Kitajskem. Kolesarji se v the dneh mudijo na etapni dirki Gree-Tour of Guangxi. V prvih treh dneh so na svoj račun prišli sprinterji. Dirka se j začela s 107 kilometrov dolgo etapo s startom in ciljem v Beihaiju. Dobil jo je Groenewegen. Jan Polanc je bil 21. Cilj druge, 145 kilometrov dolge etape je gostilo mesto Quinzhou. Ta sprint je dobil Pascal Ackermann, medtem ko je bil Luka Mezgec 18. Vodstvo v skupnem seštevku je obdržal Groenewegen. Zdaj pa je za kolesarji že tretj etapa s startom in ciljem v Nanningu.

Dolga je bila 125 kilometrov. Tudi ta je bila ravninska. Kolesarji so v povprečju drveli več kot 45 km/h. Na koncu pa smo videli sprint glavnine. Tokrat je zmagal Fabio Jakobsen, ki vozi za Quick Step Floors. Izkazal se je tudi Luka Mezgec, saj je zasedel osmo mesto. Jakobsen je prevzel vodstvo v skupnem seštevku in ima štiri sekunde prednosti pred Pascalom Ackermannom ter šest pred Dylanom Groenewegnom. Luka Mezgec je 25., Jan Polanc pa 36. Četrta etapa bo dolga 152 kilometrov in bo po vsej verjetnosti odločilna, saj se konča s ciljnim vzponom. Nanning bo gostil start, cilj pa na razgledni točki Mashan Nongla. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ