Luka Mezgec ostaja pri Avstralcih

Luka Mezgec ostaja pri Avstralcih
17.08.2022 AVTOR: DZ, vir: BikeExchange-Jayco

Luka Mezgec je podaljšal pogodbo z moštvom BikeExchange, tako da obe strani zdaj nova pogodba veže do konca sezone 2024.

Pri moštvu BikeExchange zelo cenijo Luko Mezgeca, ki že vrsto let sestavlja pomemben člen sprinterskih vlakov. Sprinterji se menjujejo, Mezgec ostaja. Letos se je zelo dobro ujel z Dylanom Groenewegnom in tako je zdaj tudi uradno, da je podaljšal pogodbo z avstralskim moštvom.

"Luka je eden izmed najbolj zanesljivih kolesarjev v naši ekipi in zelo smo zadovoljni, da bo kariero nadaljeval pri nas. Je zelo motiviran in je pomemben kolesar, ko razmišljamo o naši prihodnosti in razvoje sprinterskega dela ekipe," je v uradni izjavi za javnost dejal glavni menedžer Brent Copeland: "Z izkušnjami, ki si jih je pridobil v zadnjih sedmih letih sodelovanja z nami, pa tudi v prejšnjih ekipah bo odigral pomembno vlogo pri razvoju mlajših kolesarjev, ki jih bo lahko vodil in jim pomagal."

Luka Mezgec ima 34 let. Med drugim se lahko pohvali z etapno zmago na dirki po Italiji. V zadnjih letih se je podredil sprinterskim kapetanom, kar mu tudi zelo ustreza. "S prihodom Dylana sem se znašel v precej bolj razjasnjeni vlogi. Pomagati enemu izmed najboljših sprinterjev mi je obenem v veselje, a je tudi velika odgovornost. Letos smo sestavili pravi sprinterski vlak in to je bilo povsem drugače kot v prejšnjih letih. To je zame tudi velik izziv, saj sem tisti, ki velikokrat pripravi načrt za sprint. Ti načrti so precej bolj zapleteni, kot so bili v preteklosti. A ta izziv imam rad in to je bil tudi eden izmed glavnih razlogov, da sem želel ostati tukaj," pa je dejal Mezgec.

Pred dnevi se je prelevil v kapetana in se spet izkazal v dresu slovenske reprezentance, saj je cestno dirko na evropskem prvenstvu končal med deseterico: "Po sedmih letih smo postali druina in tu v GreenEdgu se počutim kot doma. Lepo je videti pozitivno energijo in predanost vsakega posameznika v ekipi." Mezgec se je ekipi pridružil leta 2016, zdaj pa je jasno, da bo tam vztrajal vsaj do konca sezone 2024.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ