Luka Mezgec ostal brez nastopa na Touru!!

Luka Mezgec ostal brez nastopa na Touru!!
21.06.2018 AVTOR: DZ

Pri moštvu Mitchelton Scott so se dokončno odločili. Na dirki po Franciji bodo vse stavili na Adama Yatesa. Doma so tako pustili sprinterja Caleba Ewana in posledično Luko Mezgeca.

Luka Mezgec je letošnjo sezono vseskozi resno razmišljal o nastopu na dirki po Franciji. Mezgec je namreč eden izmed ključnih mož v sprinterskem vlaku, ki pripravlja teren za Caleba Ewana. Mladi Ewan pa je vseskozi izpostavljal, da ima letos ob dobrih predstavah mesto v ekipi za Tour zagotovoljeno. Posledično bi z njim v Francijo seveda odpotoval tudi Mezgec. S tem namenom so kolesarji moštva Mitchelton Scott prišli tudi v Slovenijo, kjer so poskušali uigrati sprinterski vlak. Ewan je v prvi etapi padel, v drugi pa je bil tretji.

Pri ekipi pa s tem očitno niso bili zadovoljni in so si v zadnjem trenutku premislili. Odločili so se, da Caleb Ewan ne bo član osmerice izbrancev, ki bodo nastopili na francoskem Touru. Tako je brez mesta ostal tudi Luka Mezgec, ki se je na Instagramu hitro odzval z zapisom: “Zelo sem razočaran, da nisem uvrščen v ekipo za Tour. V zadnjih dveh sezonah sva s Calebom Ewanom trdo garala, da doseževa ta cilj. Zdaj je čas za počitek, razmislek in za to, da si postavimo nove cilje.” Sprva je vodstvo Ewanu obljubilo, da si bosta z Adamom Yatesom razdelila vlogo kapetana. Zdaj se je vse spremenilo in Caleb Ewan je na facebooku zapisal:

“Razočaran? Ta beseda ne opiše, kako čutim ob odločitvi Mitchelton Scotta, da me julija pustijo doma. Bil sem na dobri poti, da ob debiju na Touru dosežem pravo formo. Toliko truda sem s svojo sprintersko ekipo vložil v to, da bi bil pripravljen za največji cilj v letu.” Sicer pa so se v zadnjem času pojavile govorice, da naj bi se Ewan dogovarjal za prestop v Lotto Soudal, tako da se lahko razlog za tako odločitev skriva tudi v tem. Odločitev pa je, da ekipa podpre Adama Yatesa, ki je pred dvema letoma Tour že končal na četrtem mestu. Takrat osvojil belo majico najboljšega med mladimi. Tokrat mu bodo na pomoč priskočili: Mikel Nieve, Jack Bauer, Luke Durbridge, Mat Hayman, Michael Hepburn, Damien Howson in Daryl Impey.

Mitchelton Scott: Adam Yates, Mikel Nieve, Jack Bauer, Luke Durbridge, Mat Hayman, Michael Hepburn, Damien Howson in Daryl Impey.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ