Luka Mezgec peti ob šovu Petra Sagana

Luka Mezgec peti ob šovu Petra Sagana
10.03.2017 AVTOR: D. Z.
Na dirki Tirreno-Adriatico so na svoj račun prišli sprinterji. Zmagal je Peter Sagan. S petim mestom se je izkazal Luka Mezgec.

Na dirki Tirreno-Adriatico je za kolesarji tretja etapa. Ta je bila dolga 204 kilometre. Monterotondo Marittimo je gostil start, cilj pa Montalto di Castro.

Etapa je bila sicer razgibana, a vseeno so na uspeh upali sprinterji. Kolesarji so morali premagati vsega en kategoriziran vzpon na Scansano. Vrh je bil po 93 prevoženih kilometrih. Sledil je razgiban teren, zadnjih 15 kilometrov je potekalo v rahel spust, potem pa še zahteven zaključek. Pobeg dneva je uspel naslednjim kolesarjem:

Mattia Frapporti (Androni-Sidermec), Andrej Grivko (Astana), Mirco Maestri, Luca Wackermann (oba Bardiani – CSF), Juri Filosi, Kohei Uchima (oba Nippo-Fantini) in Alexis Gougeard (Ag2r La Mondiale). Kolesarji moštva BMC, ki so branili vodstvo v skupnem seštevku, ki ga je držal Greg Van Avermaet pa so imeli vse pod nadzorom. Ubežniki so si sicer privozili več kot tri minute prednosti, a to še zdaleč ni bilo dovolj. Pobega je bilo konec 25 kilometrov pred ciljem.

Ob vstopu v zadnjih deset kilometrov je ritem narekoval Tom Boonen, tako da pravih napadov nismo videli. Potem so pobudo prevzeli kolesarji Skyja, ki so sprint pripravljali Eliji Vivianiju. Cilj je potekal v rahel vzpon, prvi pa je sprint začel Sacha Modolo, ki pa ni zmogel ostati povsem v ospredju. Po več kot štirih urah in 51 minutah je odlično taktiko ubral Sagan. Pred samim sprintom je bil v zavetrju Vivianija in ga potem v zadnjih metrih prepričljivo prehitel.

Svetovni prvak se je lahko veselil zaslužene zmage. Premagal je že omenjenega Vivianija in Jurgena Roelandtsa. Četrti je bil Modolo, peti pa že Luka Mezgec. Slednji je včeraj ostal brez prvega sprinterja v ekipi Orica Scott Caleba Ewana in je tako danes lahko izkoristil ponujeno priložnost. Marko Kump je bil 15. Rohan Dennis je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Van Avermaet je drugi, tretji pa Caruso. Primož Roglič ostaja 14., Simon Špilak je 37.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ