Luka Mezgec peti v sprintu, Marko Kump 10.

Luka Mezgec peti v sprintu, Marko Kump 10.
31.03.2016 AVTOR: D. Z.
Na dirki De Panne sta se dopoldne izkazala tudi Luka Mezgec in Marko Kump. Popoldne pa smo dobili končnega zmagovalca: Lieuwe Westra

DOPOLDANSKA ETAPA
Etapna dirka ekstra kategorije po De Pannu se bo končala danes. Tretji dan dirkanja pa imajo kolesarji kar dve etapi. Najprej etapo, potem pa še kronometer. Dopoldanska preizkušnja se je začela in končala v De Pannu. Dolga je bila 111 kilometrov. Po pričakovanjih pa smo videli sprint glavnine.

Tokrat so popoln vlak izpeljali člani Etixx Quick Stepa, tako da je lahko Marcel Kittel spet pokazal pravo moči. Nemec se je lahko veselil nove zmage, potem ko je ni dosegel že vse od dirke po Algarvu. Njegov rojak Phil Bauhaus, sicer član moštva Bora Argon je bil drugi, s tretjim mestom pa je nove bonifikacijske sekunde prejel vodilni v skupnem seštevku Alexander Kristoff.

Izkazala sta se tudi dva slovenska sprinterja. Luka Mezgec je bil peti, Marko Kump pa deseti. Luka Pibernik je bil 76. V zaključku je prišlo tudi do padca,v katerega je bil vpleten Andre Greipel. Popoldne kolesarje čaka še 14,2 km dolg posamični kronometer. Lanski končni zmagovalec Kristoff ima vsega sedem sekund naskoka pred Aleksejem Lucenkom in 12 pred odličnim kronometristom Lieuwejem Westro.

KRONOMETER

Popoldanski kronometer je s povprečno hitrostjo 48,3 km/h in s časom 17:39 dobil kolesar Tinkoffa Maciej Bodnar, ki je za manj kot sekundo ugnal Tonyja Martina in Toma Bohlija. Boj za končno zmago so bili trije kolesarji. Na koncu je bil najboljši Lieuwe Westra, ki je za zmagovalcem zaostal zgolj za tri sekunde. Kolesar Astane je klubskega kolego Alekseja Lucenka ugnal za 24 sekund. Do tedaj vodilni v skupnem seštevku in lanski zmagovalec Alexander Kristoff je za Westro zaostal za 25 sekund.

Sicer je v kronometru osvojil osmo mesto, a to ni bilo dovolj. Westra se je veselil končne zmage. Kristoff je za njim na koncu zaostal za 13 sekund, na tretjem mestu pa je dirko končal Aleksej Lucenko. Sledijo Tony Martin, Sylvain Chavanel, Luke Durbridge, Stefan Kung, Mads Pedersen, Nils Politt in Johan Le Bon. Luka Pibernik je dirko končal na 42. Mestu, Marko Kump pa je bil 90. Luka Mezgec kronometra ni odpeljal. To je bila tudi zadnja generalka pred 100. dirko po Flandriji, ki bo na sporedu v nedeljo. Lani jo je dobil Alexander Kristoff.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ