Luka Mezgec po SP: Zmanjkalo 20 metrov

Luka Mezgec po SP: Zmanjkalo 20 metrov
27.09.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Luka Mezgec je na SP v Flandriji osvojil 30. mesto. Ne gre pa toliko za uvrstitev, kot za dejstvo, da je le za malenkost izgubil možnost, da bi sodeloval v pobegu z najboljšimi. Več v nadaljevanju.

Luka Mezgec je naredil napako na vrhu ključnega vzpona, ko je prišlo do največje selekcije. Tam so se najboljši - med njimi je bil tudi Matej Mohorič - odpeljali. Ostali so popustili. Mezgec je sledil najboljšim, a na vrhu klanca je naredil napako, o kateri je več povedal medijem.

O trenutku, ko je izgubil stik z najboljšimi: Čez klanec sem bil še v grupi, a na izhodu je bil kanalček in nekako sem čudno zapeljal noter. Odbilo me je direktno v ograje. Zaostal sem za 20 metrov, a v tistem trenutku je šlo na polno in teh 20 metrov žal nisem mogel nadoknaditi. Škoda, ker bi lahko imeli dva v finalu. Ampak, do tam smo se super vozili. Ta finalni krog smo vsakič prišli na lepi poziciji. Nimaš kaj. Tisti, ki je imel še kaj v nogah, je bil lahko živahen.

O počutju in vožnji: Počutil sem se dobro. Proga je taka, da če se znaš čez ovinke lepo voziti, lahko marsikaj prihraniš. Danes smo se z ekipo super vozili. Vedno v ospredju. Res, žal me je tista napaka stala, da me ni bilo v finalu.

O končnem razpletu: Vedno je malo obžalovanja, saj bi lahko odvzel nekaj stresa Mateju, ki bi potem lahko prihranil nekaj moči, ki mu jo je zmanjkalo v finalu. Tako pa je na žalost ostal sam.

O boju za pozicijo v skupini: Zagotovo. Najbolj je vse presenetilo to, da je od 120 kilometra naprej, ko smo prišli na ta krog, šlo na polno. Vsi smo se samo spraševali, da tako pa ne more iti do cilja. Smo si kar oddahnili, ko smo se potem vrnili na Barbantski krog.

O treh Slovencih med trideseterico: Ta podatek nič ne pomeni. Samo to je žalostno, da je v prvi skupini ob glavni selekciji ostal samo Matej. Meni je zmanjkalo za mišjo dlako. Do moje napake smo super dirkeli. Tudi na Leuvenskem krogu smo prihranili, kolikor smo lahko. Če bi bil še eden zraven Mateja, da bi mu odvzel nekaj bremena z ramen, bi prihranil še nekaj.

O trasi: Proga s fizičnega vidika ni težka. Ni dolgih klancev, ni stranskega vetra in teh stvari. Je pa bila tehnična. Ko je taka, naredijo dirko težko kolesarji. Pričakovali smo nekaj takega. Šteje pozicija in brez pozicije si hitro izven dirke.

O vlogi Slovenije v karavani: Vse smo imeli pokriti tudi, ko so se izoblikovale ubežne skupine. Sam sem poskušal prihraniti nekaj moči za finale, da bi Mateja skorai ovinke pozicioniral v ospredje. Tam moraš na tem Leuvenskem krogu biti, drugače si izven dirke. Ampak, s tistim kanalom mi je za malenkost zmanjkalo. Morda je bil tudi Tadej takrat malce preveč v ozadju. Če bi bil 20 metrov bolj spredaj, bi ostal spedaj. Nimaš kaj, to je dirka v Flandriji. Take dirke so tukaj. Ena napaka in si v bistvu že v ozadju in loviš ves dan.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ