Luka Mezgec podaljšal do 2020

Luka Mezgec podaljšal do 2020
31.10.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Luka Mezgec ostaja pri moštvu Mitchelton Scott. Iz ekipe so to novico tudi uradno potrdili. Pogodba sta obe strani podaljšali do konca leta 2020.

Luka Mezgec ostaja v moštu Mitchelton Scott. Mezgec in vodstvo avstralske ekipe je sklenilo novo dvoletno pogodbo.. Mezgec je bil v zadnjih dveh sezonah pomočnik Calebu Ewanu, ki je bil prvi sprinter ekipe. A letos je Ewan ostal brez obljubljenega nastopa na dirki po Franciji. Posledično je brez tega ostal tudi Luka Mezgec. Ewan je ekipo zapustil in bo v prihodnji sezoni nastopal za moštvo Lotto Soudal, Mezgec pa ostaja v avstralski ekipi, v katero je prišel iz Giant Alpecina.

“Zelo sem vesel, da sem podaljšal pogodbo z ekipo, ki je zame veliko več, kot samo ekipa. Odnosi med nami so neverjetni, kar je dobra vzpodbuda za delo,” je v uradni izjavi za javnost dejal Luka Mezgec: “Kolesarstvo je težek šport, in če delaš v takem okolju, kot je tukaj v Mitchelton Scottu, se lahko še bolj potrudiš. Drugim lahko pomagaš in imaš pri vsem skupaj podporo, o kateri lahko le sanjaš.”

Po odhodu Ewana bi lahko dobil Mezgec spet več sprinterskih priložnosti, saj sta v ekipi samo še dva hitra kolesarja. To sta evropski prvak Matteo Trentin in Daryl Impey. Nihče pa ni zares pravi sprinter. “Luka je zelo hiter in vsestranski kolesar. Ne zna zgolj zmagovati, ampak tudi pomagati drugim. Je podoben Matteu Trentinu. Lahko prevzame odgovornost in dirka zase, lahko pa je tudi pomočnik čistim sprinterjem,” je dejal Matthew White.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ