Luka Mezgec potrjen: Orica s sedmimi novimi kolesarji

Luka Mezgec potrjen: Orica s sedmimi novimi kolesarji
10.11.2015 AVTOR: D. Z.
Orica GreenEdge je potrdila imena 25 kolesarjev, ki bodo v sezoni 2016 zastopali avstralso ekipo. Med temi je seveda tudi Luka Mezgec.

"Pred odlično sezono"
Že dolgo je jasno, da bo za Orico GrennEdge v naslednji sezoni vozil tudi Luka Mezgec. Zdaj so Avstralci potrdili imena vseh 25 kolesarjev, na katere bodo računali v sezoni 2016. »Kar precej kolesarjem so letos potekle pogodbe, tako da je prišlo do sprememb. Smo pa zelo zadovoljni z izkupičkom na trgu, « je dejal glavni menedžer Matt White.

Lastnik ekipe Gerry Ryan pa je dodal: »Nad ekipo za sezono 2016 smo navdušeni. Že peto leto zapored bomo imeli World Tour licenco in pripravljeni smo na odlično sezono. Ohranili smo naš avstralski DNK, a obenem smo ena izmed najbolj mednarodno obarvanih ekip. « Novih kolesarjev v ekipi bo kar sedem.

Pripeljali najmlajšega, Mezgec najhitrejši med novimi kolesarji
Dodali so dva mlada hribolazca Roberta Powerja in Jacka Haiga. Prvič bo med profesionalne kolesarje s pomočjo te ekipe prestopil Aleksander Edmondson, ki prihaja z velodroma in bo poskušal kombinirati oba programa – seveda z mislijo na olimpijske igre v Riu, kjer bi rad nastopil na velodromu.

Potem pa so tu še štirje izkušeni kolesarji. To so Ruben Plaza, Amets Txurruka in Chris Juul Jensen. Šest smo jih omenili, ostane še najhitrejši. Luka Mezgec. Ob Calebu Ewanu in Michaelu Matthewsu bo vsekakor eden izmed kolesarjev, na katere bodo pri ekipi računali predvsem v sprintih glavnine.

Z mislijo na tritedenske dirke?
Matthews in Gerrans bosta močni orožji na enodnevnih klasikah. Glede na okrepitve pa bodo tudi pri Orici GreenEdgu – podobno kot pri zdajšnji ekipi Luke Mezgeca Giant Alpecinu – nekoliko več pozornosti kot do zdaj namenili boju za visoka mesta v skupnem seštevku na tritedenskih dirkah. Na španski Vuelti se je izkazal Esteban Chaves, ki naj bi v naslednji sezoni vse stavil na Giro in Vuelto.

Hitro se razvijata tudi brata Adam in Simon Yates. Jensen, Plaza in Txurruka pa so se v prejšnjih ekipah izkazali v vlogi pomočnikov. Med 25 kolesarji bo 11 Avstralcev. Med 14 tujci sta po dva Kanadčana, Danca, Španca in Britanca. Po enega predstavnika imamo Slovenci, Belgijci, Kolumbijci, Novozelandci, Južnoafričani in Švicarji. Najmlajši kolesar je Robert Power, ki ima vsega 20 let. Najstarejši je 38-letni Svein Tuft. Povprečna starost je 27,2 leti.

Orica GreenEdge 2016: Luka Mezgec (Slo, 27), Michael Albasini (Švi, 34), Sam Bewley (Nzl, 28), Esteban Chaves (Kol, 25), Magnus Cort (Dan, 22), Mitch Docker (Avs, 29), Luke Durbridge (Avs, 24), Alexander Edmondson (Avs, 21), Caleb Ewan (Avs, 21), Simon Gerrans (Avs, 35), Jack Haig (Avs, 22), Mathew Hayman (Avs, 37), Michael Hepburn (Avs, 24), Damien Howson (Avs, 23), Daryl Impey (Jar, 30), Chris Juul-Jensen (Dan, 26), Jens Keukeleire (Bel, 26), Michael Matthews (Avs, 25), Christian Meier (Kan, 30),?Ruben Plaza (Špa, 35), Robert Power, (Avs, 20), Svein Tuft (Kan, 38), Amets Txurruka (Špa, 32), Adam Yates (VB, 23) in Simon Yates (VB, 23).

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ