Luka Mezgec se še tretjič podaja v Francijo

Luka Mezgec se še tretjič podaja v Francijo
25.06.2022 AVTOR: DZ

Tudi pri avstralski ekipi BikeExchange so objavili imena kolesarjev, na katere bodo računali na dirki po Franciji. Med osmerico je pričakovano Luka Mezgec.

Pri BikeExchange so letos v boju za skupni seštevek vse stavili na dirko po Italiji in Simona Yatesa. Ta je tam dobil dve etapi, a je moral zaradi težav s kolenom odstopiti. Pri BikeExchange bodo na dirki po Franciji vse stavili na čistega sprinterja Dylana Groenewegna in Michaela Matthewsa.

Seveda bo pri interesih obeh pomembno vlogo igral Luka Mezgec, ki je bil leta 2020 že dvakrat drugi. Ta bo že tretjič nastopil na dirki po Franciji. Tokrat kot zadnjič mož v sprinterskem vlaku za Groenewegna. Že lani pa se je večkrat izkazal kot Matthewsov pomočnik. Oba glavna aduta imata skupaj že sedem zmag na dirki po Franciji.

"Veselim se vrnitve na Tour. Zadnjič sem tu nastopal leta 2019 in takrat zelo uspešno. Ob sebi imam močno ekipo, najboljšo podporo, ki jo potrebujem z zelo dobrim leadoutom Luko Mezgecem. Veliko dela sva vložila v to," je med drugim dejal Dylan Groenwegen, ki je do zdaj dobil štiri etape na dirki po Franciji. Vse v dresu Jumbo Visme.

Omenil je, da veliko stavi že na sprintersko drugo etapo: "Sprinti na Touru so vedno hektični. Ne samo zaradi vseh sprinterjev, tu so še kolesarji za skupni seštevek, ki poskušajo biti v ospredju. Vedno je gneča v ospredju, zato so etape na Touru tako drugačne od drugih dirk. Zelo pomembno je, da bodo ob meni tako izkušeni kolesarji."

BikeExchange: Luka Mezgec, Jack Bauer, Luke Durbridge, Dylan Groenewegen, Amund Grondahl Jansen, Chris Juul Jensen, Michael Matthews in Nick Schultz.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ