Luka Mezgec se vrača kot vodja sprinterskega vlaka

Luka Mezgec se vrača kot vodja sprinterskega vlaka
12.06.2018 AVTOR: DZ, foto: srotti

Luka Mezgec se po etapni zmagi na lanski izvedbi vrača na dirko po Sloveniji. Tokrat s prvim sprinterjem v ekipi Calebom Ewanom.

Tudi iz avstralske ekipe Mitchelton Scott so sporočili imena sedmih kolesarjev, ki bodo nastopali na dirki po Sloveniji. Med to sedmerico je seveda tudi slovenski sprinter Luka Mezgec. Lani je dobil kaotično etapo v Ljubljani, letos pa bo skrbel za prvega sprinterja Caleba Ewana. To bo za oba zadnji preizkus pred dirko po Franciji.

“Ker gre za zadnjo dirko pred Tourom, nam bo dirka po Sloveniji služila za zadnjo pripravo sprinterskeka vlaka. Ob Dauphineju in Švici bo to ključna dirka za izbiro kolesarjev, ki bodo nastopili na Touru,” so zapisali v izjavi za javnost. Kdo pa bo nastopil na dirki po Sloveniji? Poleg že omenjenih Caleba Ewana in Luke Mezgeca še Jack Bauer, Luke Durbridge, Mathew Hayman, Daryl Impey in Roger Kluge. “Za nekatere kolesarje bo ta dirka predstavljala priložnost za zadnje popravke pred Tourom,” je dejal športni direktor Laurenzo Lapage:

“To bo priložnost za preizkušanje različnih možnosti v sprinterskem vlaku. Poleg tega bomo imeli s Kittlom, Cavendishem in Groenewegnom na startu izjemno konkurenco tik pred Tourom. Naš cilj je dobiti etapo in se med najboljše uvrstiti tudi v kronometru.” Prvi sprinter Ewan je poudaril, da je to še zadnja priložnost za uigravanje pred Tourom: “Imamo dve sprinterski priložnosti in tam bomo poskušali zmagati. Tu bomo opravili še zadnje popravke v vlaku pred Tourom.” Pomemben del tega sprinterskega vlaka je tudi Luka Mezgec, ki je potrdil, da se veseli vrnitve na domače ceste, še posebej po uspešnem lanskem nastopu: “Letos bo moja vloga nekoliko drugačna, taka kot skozi celotno sezono. Prvi cilj je, da uigramo naš vlak in poskušamo dobiti prvi dve etapi. Potem bo sledila borba za uvrstitev v ekipo za Tour de France.”

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ