Luka Mezgec šesti na evropskem prvenstvu

Luka Mezgec šesti na evropskem prvenstvu
15.08.2022 AVTOR: DZ, vir: Kolesarska zveza Slovenije / facebook

Luka Mezgec je napovedoval, da se želi na evropskem prvenstvu boriti za visoka mesta in uspelo mu je priti do šestega.

Cestna dirka na evropskem prvenstvu v Munchnu je za kolesarji. Ta se je začela v Murnauu in prvi del je potekala v liniji, potem pa so se kolesarji preselili na zaključne kroge v Munchen. Prevoziti so morali 208 kilometrov, a trasa ni bila pretirano zahtevna, tako da nihče ni pričakoval večje selekcije.

Večji del dirke sta bežala zgolj dva kolesarja: Švicar Silvan Dillier in Avstrijec Lukas Postlberger. Glavnina ju je imela vseskozi brez težav pod nadzorom, tako da je bila tudi ta skrb prizanešena. Slovenci, ki so nastopali v postavi Luka Mezgec, Jaka Primožič, Jan Tratnik, David Per, Tilen Finkšt, Aljaž Jarc, Luka Ziherl in Domen Novak so vse stavili na sprinterske sposobnosti in znanje Luke Mezgeca.

V zaključku je Stefan Bissegger še poskušal z napadom, a ni bil uspešen. Razplamteli pa so se boji za prevlado najmočnejših sprinterskih vlakov. Italijani so ga prvi poskušali sestaviti, saj so želeli nadaljevati serijo štirih zaporednih naslovov evropskih prvakov v zadnjem obdobju. Tokrat so vse stavili na Elio Vivianija, a jim načrt ni uspel.

Vse skupaj so začeli prezgodaj in pobudo so prevzeli Belgijci. A tudi njih je potem v zadnjih metrih prehitel nizozemski vlak. Predvsem Danny Van Poppel je opravil izjemno delo in Fabia Jakobsena pripeljal v najboljši položaj za sprint. Nizozemec je opravil svoje delo in se je lahko razveselil naslova. Nasledil je Sonnyja Colbrellija. Drugi je bil Arnaud Demare, tretji pa Tim Merlier.

Sledili so še prej omenjeni Van Poppel, Sam Bennett in na šestem mestu Luka Mezgec, ki je tako na evropskih prvenstvih do zdaj dosegel že četrto, peto in šesto mesto. Za njim pa Elia Viviani, Alexander Kristoff, Jon Aberasturi, Mads Pedersen, Alberto Dainese … Jaka Primožič je bil 55., David Per 59., Tilen Finkšt 60., Jan Tratnik, ki je med dirko tudi padel 88., Aljaž Jarc 107., Matic Žumer pa 110. Domen Novak je odstopil.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ