Luka Mezgec spet izjemen! Spet četrti!

Luka Mezgec spet izjemen! Spet četrti!
25.04.2013 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec nadaljuje z izvrstnimi predstavami na dirki po Romandiji. V drugi etapi, ki jo je dobil Ramunas Navardauskas, je zasedel 4. mesto.

Dirka po Romandiji, 2. etapa
1. Ramunas Navardauskas (Lit) Garmin-Sharp 4:51:49
2. Enrico Gasparotto (Ita) Astana Pro Team
3. Gianni Meersman (Bel) Omega Pharma Quick Step
4. Luka Mezgec (Slo) Argos Shimano
40. Jani Brajkovič (Slo) Astana Pro team
59. Simon Špilak (Slo) Katjuša vsi isti čas

Skupni vrstni red po 2. etapi:
1. Christopher Froome (VB) Sky Procycling 9:34:13
2. Andrew Talansky (ZDA) Garmin Sharp 0:06
3. Robert Kišerlovski (Hrv) RadioShack Leopard 0:13
4. Richie Porte (Avs) Sky Procycling 0:15
5. Rui Costa (Por) Movistar 0:16
6. Thibaut Pinot (Fra) FDJ 0:17
7. Stef Clement (Niz) Blanco Cycling Team
8. Alejandro Valverde (Špa) Movistar
9. Thomas Danielson (ZDA) Garmin Sharp vsi isti čas
10. Wilco Kelderman (Niz) Blanco Cycling Team 0:18
18. Jani Brajkovič (Slo) Astana Pro Team 0:30
44. Simon Špilak (Slo) Katjuša 0:51
76. Luka Mezgec (Slo) Argos Shimano 1:36

Dirka po Turčiji, 5. etapa
1. Andre Greipel (Nem) Lotto Belisol 4:41:59
2. Matteo Trentin (Ita) Omega Pharma Quick Step
3. Nikias Arndt (Nem) Argos Shimano
4. Luca Paolini (Ita) Katjuša
5. Stefan Van Dijk (Niz) Accent Jobs Wanty
157. Aldo Ino Ilešič (Slo) UnitedHealthcare 24:02
161. Marko Kump (Slo) Saxo Tinkoff Bank
162. Blaž Jarc (Slo) NetApp Endura

Dirka po Turčiji Skupni vrstni
1. Natnael Berhane (Eri) Europcar 19:09:13
2. Kevin Seeldrayers (Bel) Astana Pro Team 0:10
3. Mustafa Sayar (Tur) Torku Seker Spor 0:12
4. Maxime Mederel (Fra) Sojasun 0:26
5. Rory Sutherland (AVs) Saxo Tinkoff Bank 0:34
122. Marko Kump (Slo) Saxo Tinkoff Bank 41:47
156. Aldo Ino Ilešič (Slo) UnitedHealthcare 49:18
160. Blaž Jarc (Slo) NetApp Endura 50:33

DIRKA PO ROMANDIJI
Po četrtem mestu v sprintu prve etape, je Luka Mezgec tudi v drugi etapi ponovil včerajšnji rezultat. A pot do tega četrtega mesta je bila dolga kar 190 kilometrov. Kolesarji so morali prevoziti dva kategoriziriana vzpona, spet sta bila dovolj, da so nekateri »čisti « sprinterji popustili. Že kmalu so se v pobegu znašli Marcus Burghardt, Matthias Brandle in Johnny Hoogerland in hitro so si privozili skoraj pet minut prednosti.

V ozadju so tempo narekovali kolesarji moštva Sky, ki so branili rumeno majico Christopherja Froomea. Drugi in obenem zadnji kategoriziran vzpon je bil na sporedu v samem zaključku dirke, ko je po vrhu tega vzpona sledil samo še spust proti cilju. Prav na tem klancu so se zvrstili nekateri napadi. Med drugimi so poskušali tudi Jani Brajkovič, Rolland in Kišerlovski.

A kljub trudi ti poskusi niso bili uspešni in proti cilju so vse ubežnike ujeli. V samem zaključku so napadli še Dajčenko, Astarloza, Wurf in Sorensen. Bili so zelo hitri, a glavnini je bil interes, da se etapa zaključi v sprintu prevelik. Tako je v zadnjem kilometru postalo jasno, da se bodo med sabo udarili še »preživeli « sprinterji. Po skoraj petih urah dirkanja je bil najmočnejši kolesar moštva Garmin Sharp Ramunas Navardauskas.

Ugnal je Enrica Gasparotta in zmagovalca prve etape Giannija Meersmana. Odlično se je v sprintu še drugič v dveh dneh znašel tudi Luka Mezgec. Kolesar Argos Shimana je zasedel izjemno četrto mesto. Jani Brajkovič je bil 40., Simon Špilak pa 59., a oba z istim časom kot zmagovalec. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb.

Christopher Froome je s pomočjo klubskih kolegov pri Skyju brez večjih težav zadržal rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku. Andrew Talansky je drugi, tretji pa Robert Kišerlovski. Jani Brajkovič zaseda 18. mesto, Simon Špilak je 44., Luka Mezgec pa 76.

DIRKA PO TURČIJI
Na dirki po Turčiji so tudi v peti etapi na svoj račun prišli sprinterji. Preizkušnja do Bodruma je bila dolga 182 kilometrov. A etapa je bila zelo zahtevna in razgibana. Na startu v Marmarisu je bil še 178 kolesarjev. V prvem delu je prišlo do pobega osmerice kolesarjev, med katerimi so bili Sebastien Duret, Guillaume Levarlet, Robinson Chalapud, Maksim Belkov, Marc de Maar, Chris Juul-Jensen, Nazim Bekirci in Andrea Pagani.

V ozadju je kmalu tudi glavnina razpadla na dva dela, v prvem delu pa so bili najboljši v skupnem seštevku. A vodilni Berhane je imel ob sebi samo enega pomočnika, ki je opravil ogromno dela. V zaključku so bili ubežniki vendarle ujeti. Še najdlje je zdržal Belkov, ki so ga ujeli samo osem kilometrov pred ciljem. Sledil je napad Camerona Meyerja. Potem pa še treh kolesarjev Kašečkina, Schillingerja in Grechyna. A tudi njih je vse manjša glavnina ujela.

Dva kilometra pred ciljem, tik pod vrhom zadnjega vzpona, je napadel še Filippo Pozzato. Hitro si je nabral nekaj metrov prednosti, a v ozadju so se organizirali kolesarji Argos Shimana in Pozzata so ujeli tik pred začetkom sprinta. V tem sprintu pa je bil spet, še drugič v dveh dneh, najmočnejši Andre Greipel. To je bila že njegova deveta etapna zmaga na dirki po Turčiji, tokrat je bil povsem brez konkurence.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ