Luka Mezgec spet najboljši na pravem šovu v Komendi

Luka Mezgec spet najboljši na pravem šovu v Komendi
20.06.2020 AVTOR: DZ

V Komendi so izpeljali 2. kriterij za pokal Tadeja Pogačarja. Zbralo se je ogromno gledalcev, pa kar 70 kolesarjev med člani.

V Komendi je bil nadvse pester kolesarski popoldan, ki so ga z izjemno napeto predstavo zaključili člani. Pomerili so se na 40 kilometrov dolgi krožni progi. Vsak tretji krog od 52 pa so prvim štirim podeljevali točke. Na startu se je zbralo kar okrog 70 kolesarjev.

Poleg članov slovenskih ekip so prišli tudi skorajda vsi slovenski profesionalni kolesarji, ki vozijo za tuja moštva. Pa tudi nekateri tujci, kot so nekateri klubski kolegi Tadeja Pogačarja in Jana Polanca, pa Marco Haller in Alessandro De Marchi. Po pričakovanjih je pobudo imela ekipa Bahrain McLaren, vendar pa je že v prvih dveh sprintih največ moči imel Luka Mezgec, ki je branil lansko zmago.

Ko je v nadaljevanju nekoliko popustil, sta točke pričela nabirati Marco Haller in Matej Mohorič. A potem je tudi Mezgec spet prišel v ospredje. Dobil je dva pomembna sprinta. Na koncu je zbral 27 točk. Točko manj je zbral Marco Haller na drugem mestu, tretji je bil Matej Mohorič. Sledil je Filippo Fortin. Na petem mestu je dirko končal najboljši predstavnik slovenskih ekip Rok Korošec. Sledili so David Per, Oliviero troia, Gašper Katrašnik, Tadej Pogačar in Jaka Primožič.

V ženski konkurenci smo videli premoč moštva Ale BTC Ljubljana. Kmalu sta pobegnili Maaike Boogaard in Urška Bravec, tako da sta vseskozi pobirali največje število točk. Boogaardova se je veselila zmage, druga je bila Bravčeva, tretja pa Ana Ahačič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ