Luka Mezgec spet pravočasno "dostavil" kapetana

Luka Mezgec spet pravočasno "dostavil" kapetana
05.09.2017 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec je na dirki po Veliki Britaniji izjemno učinkovito opravil vlogo pomočnika. NJegov kapetan Caleb Ewan se tudi za drugo zmago zahvali prav Mezgecu.

Na dirki po Veliki Britaniji na kateri nastopajo tudi Primož Roglič, Luka Mezgec in Jan Tratnik je za kolesarji že tretja etapa. Ta je bila po profilu sodeč nekoliko zahtevnejša od prvih dveh.

Končala se je v Scunthorpu. Kolesarji so morali premagati 177 kilometrov. Po vsega desetih kilometrih je že prišlo do pobega dneva. V ospredju so skupinico ubežnikov sestavljali Pete Williams (One Pro Cycling), Harry Tanfield (Bike Channel-Canyon), Matthew Holmes (Madison-Genesis), Ian Bibby in Graham Briggs (oba JLT-Condor).

Hitro so si privozili dobre tri minute prednosti, medtem ko so v glavnini ritem narekovali predvsem kolesarji Skyja, ki so branili vodstvo v skupnem seštevku Elije Vivianija. Veliko pomoči so jim pri tem nudili tudi člani Orice Scotta. Oboji so računali, da bosta njihova sprinterja tudi tokrat dobila priložnost za zmago. Prvo etapo je namreč ob veliki pomoči Luke Mezgeca dobil Caleb Ewan, drugo pa Elia Viviani.

Ob vstopu v zadnjih 30 kilometrov so v ospredje prišli še kolesarji Katjuše Alpecina. Kolesarje je vse do zaključka oviral še dež, potem pa se je vendarle pokazalo sonce. Ubežna skupina je razpadla na zadnjem vzponu 15 kilometrov pred ciljem. Na vrh je prvi prišel Bibby, a njegov poskus je glavnina zatrla 11 kilometrov pred ciljem. Sledili so novi napadi. Prva sta poskusila Partridge in Andreetta.

V samem zaključku so imeli stvari pod nadzorom kolesarji Dimension Date, ki so pripravljali sprinterski vlak za Edvalda Boassona Hagna. Sledili so zaključni metri, ki so potekali v rahel vzpon. Ostro je napadel Philippe Gilbert. Belgijski mojster za enodnevne klasike pa ni bil dovolj hiter. V glavnini je odlično delo spet opravil Luka Mezgec, ki je kapetana Caleba Ewana pripeljal v odličen položaj za sprint.

Ewan je samo nadaljeval, kar mu je Mezgec pripravil in veselil se je lahko še druge etapne zmage na tej dirki. Edvald Boasson Hagen je bil drugi, tretji pa Alexander Kristoff. Mezgec se je po opravljenem delu samo še odpeljal proti cilju in celo dvignil roke v znak zmagoslavja. Vseeno pa je bil 21. Primož Roglič je na cilj prišel v času zmagovalca, zasedel pa je 61. mesto. Jan Tratnik je bil 93. V skupnem seštevku je vodstvo spet prevzel Ewan, ki ima zdaj šest sekund prednosti pred Vivianijem in sedem pred Hagnom. Luka Mezgec je 46., Primož Roglič 63., Jan Tratnik pa 77.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ