Luka Mezgec spet zablestel ... a naletel na nepremagljivega Petra Sagana!

Luka Mezgec spet zablestel ... a naletel na nepremagljivega Petra Sagana!
25.08.2013 AVTOR: D. Z.
Na dirki USA Pro Challenge je bila na sporedu predzadnja 6. etapa. V sprintu glavnine se je še tretje zmage veselil Peter Sagan, ki je spet premagal prav Luko Mezgeca.

Velika ubežna skupina
Predzadnja, 6. etapa na dirki USA Pro Challenge se je začela v Lovelandu, končala pa v Fort Collinsu. Dolga je bila 185 kilometrov, kolesarji pa so morali vmes premagati tudi dolg vzpon druge kategorije na Devil's Gulch.

Šele po dobri uri dirkanja je prišlo do pobega dneva, ko so se v ospredju znašli Andrew Talansky, Thomas Dekker, Josh Edmondson, Tiago Machado, Michael Rogers, Timmy Duggan, Bruno Pires, Simon Geschke, Javier Megias Leal, Jesse Anthony, Fabio Duarte, Kirk Carlson, Pat McCarty, Jeff Louder in Chris Jones.

BMC in Cannondale narekovala ritem
Van Garderen je s svojim moštvom BMC branil vodstvo v skupnem seštevku in ta skupina v ospredju je bila predvsem številčno zelo močna, pa čeprav so vsi ubežniki za vodilnim zaostajali za več kot pet minut. A ni bil samo BMC zainteresiran, da si ubežniki ne privozijo prevelike prednosti.

Tudi pri moštvu Cannondale so narekovali oster ritem, saj so hoteli Petra Sagana pripeljati v sprint in do možnosti za tretjo zmago na letošnji dirki. Ubežniki so si hitro privozili minuto in pol prednosti. Na prej omenjenem vzponu so z napadom poskušali tudi Acevedo, Morton, Sagan … a se nikomur ni izšlo.

Mezgec vseskozi ob najboljših
50 kilometrov pred ciljem pa so imeli ubežniki minuto in 45 sekund prednosti. Vsekakor so se v glavnini na vso moč trudili, da bi skupino ujeli. Ko so to spoznali tudi ubežniki, so začeli z napadi, tako da je bilo jasno, da jim pobeg ne bo uspel.

12 kilometrov pred ciljem je bila tudi glavnina že povsem razbita in takrat je napadel kar Sagan, a so ga s skupnimi močmi tako kolesarji BMC kot RadioShacka hitro ujeli. Zadnja izmed ubežnikov, ki sta se predala, sta bila Rogers in Leal, potem pa se je začela priprava na sprint večje skupine kolesarjev, v kateri je bil tudi Luka Mezgec, ki se je na razgibani trasi odlično vozil.

Mezgec še drugič tik za Saganom
Zadnji, ki je poskusil presenetiti sprinterje je bil Sutherland, vendar so ga prav v ciljnem sprintu ujeli. V tem sprintu pa je bil spet najmočnejši Peter Sagan, ki se je veselil tretje zmage na letošnji dirki in že 17 v tej sezoni. Spet se mu je najbolj približal Luka Mezgec. Kolesar Argos Shimana je še drugič na tej dirki zasedel drugo mesto. Premagal je Grega Van Avermaeta.

»Kolegi so opravili izjemno delo. Spredaj je bil 15 kolesarjev. Zdelo se je , da jih je preveč, vendar so se vsi potrudili, da smo jih ujeli, « je dejal Peter Sagan. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Van Garderen je ohranil minuto in pol prednosti pred klubskim kolegom Mathiasom Franokm. Tretji je Thomas Danielson. Dirka se bo končala v nedeljo ponoči s kratko etapo v Denverju.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ