Luka Mezgec tudi uradno podaljšal pogodbo

Luka Mezgec tudi uradno podaljšal pogodbo
15.10.2013 AVTOR: D. Z.
Če si jo je kdo zaslužil, potem je to vsekakor Luka Mezgec. Iz ekipe Argos Shimano so zdaj tudi uradno sporočili, da so se z Lukom Mezegecem podaljšali pogodbo vse do konca sezone 2015.

Luka Mezgec je sicer že pred časom potrdil, da je pogodbo z moštvom, ki mu je v sezoni 2013 omogočilo dirkanje na največjih dirkah, že podaljšal. A iz ekipe so najprej sporočili, da so se za podaljšanje pogodbe dogovorili z Marcelom Kittlom, Johnom Degenkolbom, Simonom Geschkejem in Tomom Domoulinom.

Zdaj pa so to, kar je Mezgec že potrdil, pri Argos Shimanu tudi uradno potrdili. Medijem so poslali sporočilo za javnost, v katerem so zapisali, da so pogodbe podaljšali še naslednjim kolesarjem: Tobias Ludvigsson, Georg Preidler, Ramon Sinkeldam, Thomas Damuseau in seveda Luka Mezgec.

Letos se je Mezgec na kar 16 dirkah uvrstil med peterico najboljših, osemkrat pa se je uvrstil med najboljše tri. A na zmago je moral počakati vse do zadnje etape zadnje dirke svetovne serije. Na dirki po Pekingu je na cilju ob znamenitem Ptičjem gnezdu ugnal Nacerja Bouhannija.

Pri Argos Shimanu našemu kolesarju očitno zelo zaupajo, predvsem pa verjamejo, da lahko še zelo napreduje. Označili so ga za izjemnega sprinterja, ki lahko dirka tako na svoj rezultat, kot tudi pomočnik Johna Degenkolba ali Marcela Kittla.

»Oba. Georg in Luka sta pustila vtis na njunih krstnih tritedenskih dirkah. Luka se je na dirki po Italiji večkrat uvrstil med najboljše tri /…/ Ramon in Luka se bosta osredotočila na sprinte in klasike, « je med drugim dejal športni direktor Rudi Kemna. Mezgec bo tako član izjemno sprintersko orientirane ekipe vsaj do konca sezone 2015.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ