Luka Mezgec v črnem v sezono 2015

Luka Mezgec v črnem v sezono 2015
07.01.2015 AVTOR: D. Z.
Moštvo Giant Alpecin, katerega član je tudi Luka Mezgec, se je v Berlinu uradno predstavilo. V novih dresih.

Giant Shimano je zdaj postal Giant Alpecin. Nov sponzor je prinesel tudi nekaj novosti. Moštvo so prijavili v Nemčiji, tako da se Nemčija postopoma vrača v kolesarstvo. Poleg tega je tudi televizija ARD sporočila, da bodo po dolgem času tudi v Nemčiji prenašali Tour de France, ki ga v zadnjih letih zaradi dopinških afer niso predvajali, vsaj v živo ne.

V Berlinu pa so se predstavili Luka Mezgec in preostali člani ekipe Giant Shimano. Lani črno-beli dresi bodo zdaj še precej temnejši. Povsem prevladuje črna barva. Po sredini dresa potekata dve beli črti, na črnih hlačkah sta tudi rdeča in modra črta. Napis Alpecin pa je obrobljen z rdečo barvo. Sicer pa je pred kolesarji zahtevna sezona, saj so lani slavili zmage na vseh treh tritedenskih dirkah. Junaki pa Kittel, Degenkolb in naš Luka Mezgec, ki ostaja zvest tej ekipi tudi v sezoni 2015.

»Današanji dan je zelo pomemben za kolesarstvo. Zato, ker je to po petih letih prva World Tour ekipa, registrirana v Nemčiji, « je na predstavitvi dejal glavni menedžer moštva Iwan Spekenbrink: »Nadaljujemo z delom z mladimi kolesarji in tako se lahko še razvijamo. Osredotočeni bomo tudi na razvoj kolesarstva v Nemčiji in tako bomo pomagali k ponovni rasti kolesarstva v tej državi. «


Giant Alpecin: Luka Mezgec, Nikias Arndt, Warren Barguil, Lawson Craddock, Roy Curvers, Koen De Kort, Bert De Backer, John Degenkolb, Tom Dumoulin, Caleb Fairly, Johannes Frohlinger, Simon Geschke, Chad Haga, Thierry Hupond, Cheng Ji, Carter Jones, Marcel Kittel, Tobias Ludvigsson, Fredrik Ludvigsson, Daan Olivier, Georg Preidler, Ramon Sinkeldam, Tom Stamsnijder, Albert Timmer, Lars Can der Haar, Tom Veelers in Zico Waeytens.


 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ