Luka Mezgec v ekipi z novim sponzorjem

Luka Mezgec v ekipi z novim sponzorjem
24.09.2014 AVTOR: D. Z.
Dolgo se je ugibalo o prihdnosti Giant Shimana, za katerega vozi Luka Mezgec. Zdaj je znan nov sponzor. To bo Alpecin.

Alpecin: Kozmetika, šampon
Giant je letos po presenetljivem umiku Argosa vskočil in praktično rešil moštvo, v katerem vozi tudi Luka Mezgec. In za kolesarji te ekipe je nova izjemno uspešna sezona, saj so med drugim zmagovali tudi na vseh tritedenskih dirkah. Svoje je dodal še Luka Mezgec, ki je med drugim dobil zadnjo etapo na Giru.

Dovolj torej, da je vodstvo prepričalo nove vlagatelje. Dolgo se je ugibalo, če bodo uspeli zagotoviti investitorja, zdaj pa je znano, da bo to nemško podjetje s kozmetiko, znano predvsem po šamponih za lase. Govorimo o podjetju Alpecin. Sicer pa bo prevzelo vlogo drugega sponzorja, tako da se bo ekipa leta 2015 imenovala Team Giant Alpecin, medtem ko bo ženski del poimenovan Liv Plantur.

Dolgoročno sodelovanje za popularizacijo v Nemčiji
Pri obeh lahko govorimo o dolgoročnem, vsaj štiriletnem sodelovanju. Ker sponzor prihaja iz Nemčije, naj bi obstajala velika verjetnost, da bodo zdaj nizozemsko ekipo registrirali v Nemčiji, kar pomeni, da bi Nemci po razpadu Gerolsteinerja, T-Mobila in Milrama končno spet dobili World Tour ekipo.

Po dopinških škandalih (Jan Ullrich, Erik Zabel, Stefan Schumacher, T-Mobile), zaradi česar je nemška nacionalna televizija prenehala prenašati dirko po Franciji, posledično so številne dirke v Nemčiji ukinili, je to zdaj pozitiven znak, da se tudi v Nemčiji zanimanje za ta šport povečuje. De Telegraaf celo poroča, da naj bi na televiziji ARD spet prenašali dirko po Franciji, medtem ko naj bi se Nemci celo zanimali, da bi v bližnji prihodnosti gostili začetek slovitega Toura.

"Doping za lase"
A ostanimo pri Alpecinu. Po zaslugi novega sponzorja naj bi večina najbolj vidnih kolesarjev ostala. "O tem smo vsi že dolgo sanjali. Po zaslugi Alpecina bo Nemčija naredil korak naprej v svetovnem kolesarstvu. Ta poteza lahko poveča zanimanje za kolesarstvo v Nemčiji," je dejal Marcel Kittel, prvi sprinter Giant Shimana in eden izmed vrste uspešnih Nemcev v kolesarski karavani.

In kako se Alpecin oglašuje. Zelo zanimivo. "Doping za lase". Gre za šampone z dodatkom kofeina, ki naj bi spodbujal rast las. Izdelki naj bi bili na voljo v več kot 40 državah, podjetje pa naj bi zdaj poskusilo prodreti tudi na azijski trg. Sponzor so predtem povezovali tudi z Janom Ullrichom, prevladalo pa naj bi razmišljanje glavnega menedžerja nizozemske ekipe Iwana Spekenbrinka, ki je postavil visoka merila v boju proti dopingu:

"Z lanskimi in letošnjimi dosežki smo dokazali, da je naš način dela dober. V tem slogu želimo tudi nadaljevati. S prihodom Alpecina bomo v ekipo poskušali vključiti več mladih nemških kolesarjev. S prihodom tega sponzorja pošiljamo močno sporočilo svetovnemu kolesarstvu. Naša mednarodna ekipa bo dobila nemško srce."

Slogana "Doping za lase" ne bodo uporabljali
Direktor podjetja Eduard R. Dörrenberg pa je poudaril, da v kolesarstvu slogana "Doping za lase" ne bodo uporabljali: "Gre za jasno mejo med sponzoriranjem profesionalne ekipe na eni strani in sloganom za oglaševanje šampona na drugi." Po nekaterih podatkih naj bi se menedžer moštva dolgo pogovarjal tudi s podjetjem 3M, ki je do zdaj podpiralo manjšo belgijsko kontinentalno ekipo. Prva kolesarja Kittel in Degenkolb že imata sklenjeni pogodbi vse do konca sezone 2016.

Pogodbe so zdaj podaljšali še Roy Curvers, Bert De Backer, Thierry Hupond in Albert Timmer. O tem, da je Luka Mezgec podaljšal sodelovanje pa smo že pisali, a zdaj, ko je znano, da je prihodnost moštva zagotovljena, bo tudi Mezgec, ki se te dni mudi v španski Ponferradi, saj bo v nedeljo nastopil na cestni dirki svetovnega prvenstva, lahko še bolj miren. In kako se je Mezgec odzval na to novico? Prek družabnega omrežja na njemu značilen način: "Vesel sem, da bo Alpecin nov sponzor ekipe. Morda pa je zdaj za moje lase še nekaj upanja."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ