Luka Mezgec v Katowicah ugnal sprinterske zvezdnike!

Luka Mezgec v Katowicah ugnal sprinterske zvezdnike!
04.08.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Izjemna zmaga Luke Mezgeca v drugi etapi dirke po Poljski! Dobil je sprint. Ugnal Gavirijo, Ackermanna, Van Poppla … Matej Mohorič 9.

Luka Mezgec je zablestel v sprinterski drugi etapi na dirki po Poljski! Govorimo o ravninski etapi na dirki World Toura. Start je gostil Tarnowskie Gory, cilj pa Katowice. Etapa je bila dolga 153 kilometrov. Bila je bolj ali manj ravninska z dvema vzponoma četrte kategorije in tremi bonifikacijskimi sprinti. Po pričakovanjih so sprinterske ekipe skrbele, da ubežnikom ne bi uspelo priti v ospredju do cilja.

Spet se je v beg podal Charles Planet. Torat se mu je pridružil domačin Pawel Franczak. Privozila sta si šest minut prednosti, potem pa so pobudo pri lovljenju prevzeli kolesarji moštev Bora Hansgrohe, Deceuninck Quick Step in UAE Team Emirates. Po zmagi v prvi etapi je rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku branil Pascal Ackermann.

57 kilometrov pred ciljem so kolesarji vstopili v zaključne tri kroge. V zaključnih kilometrih smo spet gledali boj sprinterskih ekip. Ubežnika sta bila ujeta. Bob Jungels je spet opravil svoje delo do vstopa v zadnji kilometer. V zaključku so bile tudi granitne kocke. Mezgec pa se je odlično znašel tudi v krožišču v zadnjem kilometru. Sledil je rahel spust proti cilju.

Mnogi so oklevali, Mezgec pa je prvi začel s pravim sprintom in uspelo mu je v ospredju zdržati vse do cilja. Slavil je nadvse prepričljivo zmage proti zelo močni konkurenci. To je po zmagi v etapi do Celja na dirki po Sloveniji njegova druga zmaga v tej sezoni. Drugi je bil Fernando Gaviria, tretji Pascal Ackermann, ki ostaja vodilni v skupnem seštevku.

Sledili so Van Poppel, Sarreau, Walscheid, Modolo, Venturini in na devetem mestu Matej Mohorič. V glavnini sta etapo končala tudi Luka Pibernik, Simon Špilak. Nekoliko sta zaostala Jan Tratnik in Domen Novak. Skupni seštevek? Ackermann ima sekundo prednosti pred “ubežnikom” Planetom. Tretji je z dvema sekundama zaostanka Gaviria, za dodatni dve sekundi zaostaja Mezgec na četrtem mestu. Mohorič je zdaj 10.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ