Luka Mezgec v Orico GreenEdge, Matej Mohorič v Lampre Merido

Luka Mezgec v Orico GreenEdge, Matej Mohorič v Lampre Merido
11.09.2015 AVTOR: D. Z.
Tudi Slovenci so začeli z uradnimi potrditvami prestopov. Matej Mohorič odhaja v Lampre Merido, Luka Mezgec pa v Orico GreenEdge.

Matej Mohorič tretji Slovenec v Lampre Meridi
Matej Mohorič je bil lani član moštva Cannondale, letos pa član združene ekipe Cannondale Garmin. Dvakratni svetovni prvak med mlajšimi člani in mladinci pa bo naslednje leto kolesaril v World Tour ekipi, ki je še najbližje Sloveniji. Govorimo o edini italijanski ekipi med elito Lampre Merida. Tako bomo tam v naslednji sezoni spremljali kar tri mlade Slovence. Luka Pibernik in Jan Polanc že imata veljavni pogodbi s to ekipo.

Luka Mezgec v Orico GreenEdge
Po tej sezoni se pogodba z Giant Alpecinom iztekeče tudi Luki Mezgecu. Sprinter z zmago v zadnji etapi lanske dirke po Italiji je s tem moštvom prestopil med elito, zdaj pa bo nove izzive poiskal v avstralski ekipi Orica GreenEdge. Torej ekipi, ki s prispevki BackstagePass razvaja kolesarske navdušence.

»Sebe vidim, kot kolesarja, ki lahko v sprintih pomaga hitrim fantom v ekipi. Od daleč sem gledal, kako ekipa deluje in jasno je, da kolesarji in vodstvo resnično sodelujejo. Orica je zame popolna izbira. Zelo sem hvaležen za to priložnost,« je v uradni izjavi za javnost dejal Mezgec. Oglasil se je tudi mož, ki je Mezgeca privabil v ekipo. To je športni direktor Matthew White:

»Resnično smo veseli, da smo ga uspeli pripeljati. Prinesel nam bo dve pomembni stvari. Prva je, da je pravi zmagovalec. Zmaga v etapi na dirki po Italiji in več zmag na World Tour dirkah to dokazuje. Še posebej zato, ker ima še veliko rezerv. « Kot drugo stvar je White omenil dejstvo, da je Mezgec sodeloval z dvema vrhunskima sprinterjema, kot sta Marcel Kittel in John Degenkolb.

Zdaj bo pridobljene izkušnje prenašal predvsem na Caleba Ewana in Michaela Matthewsa. »Luka v ekipo prinaša novo eksplozivnost. Najboljši zadnji možje v sprinterskih vlakih so v resnici vrhunski sprinterji. Torej ne gre zgolj za izkušnje, ki jih bo prinesel, ampak tudi za dejstvo, da lahko tudi sam odlično sprinta. In prav to je tisto, kar potrebuješ, « je še dodal športni direktor.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ