Luka Mezgec v sprintu 2.!

Luka Mezgec v sprintu 2.!
15.07.2016 AVTOR: D. Z.
Dirka po Poljski. Luka Mezgec je po včerajšnjem 3. mestu tokrat zasedel 2. Premagal ga je vodilni v skupnem seštevku Fernando Gaviria.

Na dirki po Poljski je za kolesarji že četrta etapa. Prav vse do zdaj so se končale v sprintu glavnine in tudi ta ni bila nobena izjema. Potem, ko so včeraj morali kolesarji premagati kar 240 kilometrov dolgo preizkušnjo, je bila današnja dolga 218 kilometrov. Tokrat nekoliko bolj razgibana.

Na tako dolgo pot so se kolesarji podali v mestu Nowy Sacz, pot pa jih je vodila do cilja v Rzeszowu. Premagati so morali tudi pet kategoriziranih vzponov, ki pa niso bili ekstremno zahtevni. Na koncu smo tako spet videli sprint glavnine. Po petih urah in skoraj 13 minutah dirkanja je sprint dobil Fernando Gaviria, ki je tako na letošnji dirki po Poljski slavil že drugo etapno zmago. Za moštvo Etixx Quick Step je to že tretja.

Najbolj se mu je približal Luka Mezgec, tretji pa je bil domačin Michal Kwiatkowski. Na 17. mestu je etapo končal Matej Mohorič. Gaviria je obdržal tudi vodstvo v skupnem seštevku in ima zdaj 19 sekund naskoka pred Michalom Kwiatkowskim. Diego Ulissi na tretjem mestu zaostaja za 22 sekund. Sledijo Tim Wellens, Heinrich Haussler, Roman Maikin, Sacha Modolo, Floris Gerts, Philippe Gilbert … Najboljši izmed štirih Slovencev, ki na dirki nastopajo je Simon Špilak. Z zaostankom 35 sekund zaseda 49. mesto. Primož Roglič je z enakim zaostankom 68.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ