Luka Mezgec z dvema novima kolegoma v ekipi

Luka Mezgec z dvema novima kolegoma v ekipi
16.11.2016 AVTOR: D. Z.
Pri moštvu Orica BikeExchange - tu vozi tudi Luka Mezgec - so objavili seznam kolesarjev, ki bodo člani ekipe v sezoni 2017.

Orica BikeExchange v sezoni 2017: Michael Albasini (Švica), Sam Bewley (Nova Zelandija), Esteban Chaves (Kolumbija), Magnus Cort (Danska), Mitch Docker (Avstralija), Luke Durbridge (Avstralija), Alexander Edmondson (Avstralija), Caleb Ewan (Avstralija), Simon Gerrans (Avstralija), Jack Haig (Avstralija), Mathew Hayman (Avstralija), Michael Hepburn (Avstralija), Damien Howson (Avstralija), Daryl Impey (Južna Afrika), Chris Juul-Jensen (Danska), Jens Keukeleire (Belgija), Cheung King-Lok (Hong Kong), Roger Kluge (Nemčija), Roman Kreuziger (Češka), Luka Mezgec (Slovenija), Ruben Plaza (Španija), Robert Power (Avstralija), Svein Tuft (Kanada), Carlos Verona (Španija), Adam Yates (Velika Britanija) in Simon Yates (Velika Britanija)

Luka Mezgec bo kariero nadaljeval v moštvu Orica BikeExchange, a to je bilo že jasno, saj je imel še veljavno pogodbo. Pri moštvu večjih sprememb ne bo. Sestavljalo jo bo 26 kolesarjev. Ker sta Carlos Verona in Cheung King Lok v ekipo prišla že med sezono, bosta v naslednji sezoni zgolj dva novinca.

Izkušeni Roman Kreuziger in Roger Kluge. “Z zgolj dvema novima kolesarjema ostaja DNK ekipe podoben tej, ki je letos dosegla tako zelo veliko, ” je dejal glavni športni direktor Matthew White. In res. Letošnja sezona je bila najboljša za Orico BikeExchange. Esteban Chaves je bil drugi na dirki po Italiji in tretji na dirki po Španiji. Za konec je dobil klasično dirko po Lombardiji. Adam Yates pa je bil najboljši med mladimi kolesarji na dirki po Franciji, ki jo je končal na četrtem mestu v skupnem seštevku. Potem je tu še izjemna zmaga Matthewa Haymana na klasiki Pariz-Roubaix.

Pri Orici pa se bodo očitno posvetili etapnim dirkam. Prav zato jim bo Roman Kreuziger še kako prav prišel, medtem ko bo Kluge vsekakor še kako lahko pomagal sprinterji Calebu Ewanu. “Obe okrepitvi sta specializirani za določena področja, ki jih želimo okrepiti. Tako bomo lahko hitro še izboljšali naše predstave in zadovoljili vse večje ambicije, ” je dodal White. Glacni cilj pa? “Na vse tri tritedenske dirke bomo šli z željo po visokih uvrstitvah v skupnem seštevku. To bo glavni cilj ekipe. ” Seveda bodo že prve dirke zelo pomembne, saj govorimo o za ekipo domačih terenih. Najprej Santor Tour Down Under in Cadel Evans Ocean Race.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ