Luka Mezgec za konec 4. v Veliki Britaniji

Luka Mezgec za konec 4. v Veliki Britaniji
10.09.2017 AVTOR: D. Z.
V zadnjih dneh smo na dirki po Veliki Britaniji lahko gledali predvsem premoč ekipe LototNL Jumbo. Za konec še končna zmaga Larsa Booma. V zadnji etapi Mezgec 4.

Končala se je osemdnevna dirka po Veliki Britaniji. Najprej pa o zadnji etapi. Worcester je gostil start, cilj pa Cardiff. Spet se je obetal sprint. A do tega ni bilo lahko priti.

Po 38 kilometrih je prišlo do velike selekcije in v ospredju se je znašla skupina 35 kolesarjev, v kateri je bila večina najboljših v skupnem seštevku. Manjkal pa je kapetan Luke Mezgeca Caleb Ewan. Priložnost so začutili pri ekipah Katjuše Alpecina, Skyja in Quick Stepa. Razlika se je povečala na sedem minut, ob vstopu v zadnje tri sedem kilometrov dolge kroge pa je razlika znašala že 14 minut.

Glavnina tako ni mogla več nadaljevati poti proti cilju. Ubežniki so tako obračunali med sabo za zmago. Veselil pa se je Edvald Boasson Hagen. Richeze je bil drugi, tretji Kristoff, četrti pa Mezgec. Jan Tratnik je bil 57., Primož Roglič pa je odstopil. Dirka je bila v celoti namenjena predvsem sprinterjem, saj so se vse etape z izjemo kronometra in zadnje preizkušnje končale s sprintom glavnine.

Trikrat se je po izjemni pomoči Luke Mezgeca zmage veselil Caleb Ewan. Po eno etapo so dobili Elia Viviani, Fernando Gaviria, Dylan Groenewegen, Edvald Boasson Hagen in Lars Boom. Slednji je dobil odločilni, 16,2 km dolg kronometer. Tu je tlakoval pot do zmage. V naslednjih treh etapah so ga klubski kolega pri moštvu LottoNL Jumbo vodili proti končni zmagi. Tudi Primož Roglič je pri branjenju vodstva v skupnem seštevku opravil veliko dela.

Zadnjo etapo je dobil Edvald Boasson Hagen, ki pa tudi po zaslugi bonifikacijskih sekund ni mogel priti do končne zmage. Boom je na koncu obdržal osem sekund prednosti pred Hagnom in deset pred Stefanom Kungom. Sledijo Vicotr Campenaerts, Michal Kwiatkowski, Jos Van Emden, Geraint Thomas, Tony Martin, Owain Doull in Ryan Mullen. Luka Mezgec je dirko končal na 28. mestu, Jan Tratnik pa na 54.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ