Luka Mezgec za konec četrti

Luka Mezgec za konec četrti
10.02.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Luka Mezgec je v sprintu zadnje etape dirke po Valenciji zasedel četrto mesto. Napet sprint je dobil Dylan Groenewegen, dirko pa Ion Izagirre.

Končala se je krajša etapna dirka po Valenciji, ki je bila zares polna zvezdniških kolesarskih imen. Večina jih je sezono na tej dirki šele začela. Včeraj je kraljevsko etapo po napetem sprintu dobil Adam Yates, ki je ugnal svetovnega prvaka Alejandra Valverdeja. Španec tako ostaja še brez zmage v letošnji sezoni. Vodstvo pa je prevzel Ion Izagirre, ki je pred sezono prestopil v Astano. Zadnji dan je bil namenjen sprinterjem. Kolesarji so startali v Paterni, cilj pa je gostila Valencia. Etapa je bila dolga vsega 88 kilometrov. Videli smo napet sprint.

Zdelo se je, da se bo zmage veselil Alexander Kristoff, a je bil na koncu le za malenkost boljši Dylan Groenewegen. Matteo Trentin je bil tretji, takoj za njim pa že njegov klubski kolega pri moštvu Mitchelton Scott Luka Mezgec. Skupni seštevek. Ion Izagirre je za sedem sekund ugnal Alejandra Valverdeja in klubskega kolego pri Astani Pella Bilbaa. Sledijo Dan Martin, Dylan Teuns, Jesus Herrada, Jack Haig, Adam Yates, Edvald Boasson Hagen in Rui Costa. Poleg Mezgeca so sezono na tej dirki začeli še Kristijan Koren, Matej Mohorič in Jan Tratnik. Astana je bila najboljša med ekipami. Sergio Higuita iz moštva Fundacion Euskadi je bil najboljši med mladimi, Diego Rubio pa je zbral največ točk na gorskih ciljih.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ