Luka Mezgec za konec sezone z najboljšimi

Luka Mezgec za konec sezone z najboljšimi
05.10.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Prevlada Alpecin Deceunincka in Jumbo Visme. Zmaga Jasperja Philipsena. A Luka Mezgec je bil v igri do konca in zasedel četrto mesto.

Luka Mezgec je odpeljal še zadnjo dirko v tej sezoni in tokrat je bil spet odličen. Govorimo o enodnevni dirki prve kategorije Visit Friesland Elfstedenrace. Leeuwarden je gostil start in cilj, kolesarji pa so morali premagati 205 kilometrov dolgo preizkušnjo. Kljub dolžini se je kmalu začelo dirkati na polno. Ubežniki so že imeli lepo prednost, potem pa je svoje naredil še veter s strani in glavnina je razpadla na več delov.

V prvi skupini je bil tudi Luka Mezgec in ta skupina je bil izjemno močna, tako da je lahko vse do konca vztrajala pred zasledovalci. Povprečna hitrost je na koncu znašala kar 46,4 km/h. Po skoraj štirih urah in pol dirkanja pa smo videli sprint manjše skupine kolesarjev. Tu sta prevladovali med ubežniki najštevilčnejši ekipi - Alpecin Deceuninck in Jumbo Visma. Letos brez dvoma najboljši sprinter Jasper Philipsen je bil spet najmočnejši.

Olav Kooij je zasedel drugo mesto, tretji pa je bil Davide Bomboi. Četrto mesto je zasedel Luka Mezgec. "To je bila zadnja dirka v tej sezoni zame in bila je zelo zahtevna. Težka proga z ozkimi cestami in vetrom s strani. Šlo je za to, da ohraniš pravi položaj v enem izmed ovinkov, kjer se je potem začel veter. Ekipa je opravila dobro delo, da nas je pripeljala v pravi položaj. Na žalost sem v prvi skupini ostal samo jaz," je dejal Mezgec.

V uradni izjavi za javnost pa še dodal: "Poskušal sem prihraniti kar največ moči, saj sem vedel, da bo tudi Dylanova skupina zelo blizu. A nas ni uspela ujeti. Na koncu sem poskušal s sprintom, čeprav sem bil že kar prazen. Uspelo mi je priti do četrtega mesta in tako zaključiti sezono." Sledili so Huub Artz, Hartthijs De Vries, Lionel Taminiaux, Max Kroonen, Rick Ottema, Edoardo Affini ...

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ