Luka Mezgec za začetek šesti, šest Slovencev v Dubaju

Luka Mezgec za začetek šesti, šest Slovencev v Dubaju
04.02.2015 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec je ob slavju Marka Cavendisha v prvi etapi dirke po Dubaju zasedel šesto mesto. Grega Bole je bil 12.

Začela se je etapna dirka ekstra kategorije po Dubaju, ki jo sicer organizira italijanska agencija RCS Sport, torej agencija, zadolžena za organizacijo dirke po Italiji. Na startu dirke po Dubaju so se v njeni šele drugi izvedbi – lani je spadala med dirke prve kategorije – zbrali številni vrhunski kolesarji. Med njimi je bilo kar šest Slovencev. Na dirki je ena nekoliko zahtevnejša etapa, ostale pa so ravninske, ključno vlogo pa bo odigralo predvsem dirkanje na veter.

Prva etapa je bila dolga 145 kilometrov, start in cilj pa je gostil kar Dubaj. Etapa je bila povsem ravninska. Tako smo lahko pričakovali sprint glavnine. Prvi del etape so zaznamovali ubežniki Enrico Battaglin (Bardiani), Rafael Valls (Lampre-Merida), Vladimir Gusev (Skydive Dubai), Nicolas Lefrancois (Novo Nordisk) in Alessandro Bazzana (UnitedHealthCare). V pobeg so se odpravili po prevoženih vsega desetih kilometrih, vendar si večje prednosti niso privozili. Vseskozi je bila razlika manjša od dveh minut.

Večji del etape so ritem narekovali člani Etixx Quick Stepa, ko so se jim dobrih 20 km pred ciljem pridružili še člani Skya so bili ubežniki kaj hitro ujeti. Sledili so boji ekip za prevlado v sprintu. Ogromno dela je že pet km pred ciljem opravil Tony Martin, ki se je na čelo vrnil tudi tik pred vstopom v zadnji kilometer. Tam je vlogo prevzel Fabio Sabatini. Zadnji mož v vlaku Etixx Quick Stepa je bil Mark Rehshaw, ki se je kapetanu Marku Cavendishu umaknil okrog 300 metrov pred ciljem.

Sledil je dolg sprint Britanca, ki je hitro naredil veliko razliko. Na koncu se mu je uspel zelo približati Andrea Guardini. Odločal je fotofiniš, zmagovalec pa je postal Cavendish. Elia Viviani je zasedel tretje mesto. Prvo dirko v sezoni je odpeljal tudi Luka Mezgec, ki je zasedle šesto mesto. Pred njim sta bila še Porsev in Lobato. Grega Bole je bil 12., Jani Brajkovič 40., Simon Špilak je zasedel 67. mesto. Luka Pibernik je bil 77., Jan Polanc pa 102.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ