Luka Mezgec zaključil s 4. mestom, Peter Sagan spet odličen!

Luka Mezgec zaključil s 4. mestom, Peter Sagan spet odličen!
26.08.2013 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec je v zadnji etapi dirke USA Pro Challenge zasedel četrto mesto. Še četrte zmage se je veselil Peter Sagan, medtem ko je dirko dobil domačin Tejay Van Garderen.

Dirka USA Pro Challenge, ki poteka v Koloradu, se je končala s sedmo etapo v Denverju. Tudi tokrat se je ob cestah zbralo ogromno gledalcev, kolesarji pa so morali premagati vsega 117 kilometrov dolgo preizkušnjo.

Večji del etape je v pobegu vztrajala sedmerica kolesarjev, vendar je bilo že na startu jasno, da je to etapa, pisana na kožo sprinterjem. Tako ubežnikom nihče ni pripisoval večjih možnosti.

Jasno je bilo, da bodo za zmago obračunali sprinterji in v takem zaključku je bil še četrtič na tej dirki najmočnejši Peter Sagan. Slovak je po manj kot dve urah in pol dirkanja prepričljivo ugnal konkurenco. Ryan Anderson je bil drugi, tretji pa Alessandro Bazzana.

Luka Mezgec se je tudi v tej etapi v sprintu boril z najboljšimi, pa čeprav je prav v zaključku ostal ujet in tako ni mogel sprintati, kot bi si želel. Vseeno je izvlekel odlično četrto mesto in tako je dopolnil odličen izkupiček na tej dirki.

Spomnimo. Mezgec je bil kar dvakrat drugi, vedno pa ga je premagal izjemni Sagan. Končne zmage se je v tretjem poskusu vendarle veselil Američan Van Garderen. Dirko, ki so jo organizirali šele tretjič zapored, so do zdaj dobili sami Američani.

Uvodno dirko je dobil Levi Leipheimer, lani pa je prav Van Garderna premagal Christian Vande Velde. 25-letni Van Garderen, sicer kolesar moštva BMC, je letos dobil zahteven kronometer, dan prej pa je bil v gorski etapi drugi, saj je zmago prepustil Acevedu.

Drugo mesto je z minuto in pol zaostanka osvojil Mathias Frank, tretji pa je bil Thomas Danielson. Sledili so še Acevedo, Morton, Brenes, Craddock, Bennett, Southerland in Deignan. Mezgec je dirko končal na 87. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ